L.A. Sagne – Human Nature

Zijn ze weer! Het Amsterdamse L.A. Sagne bracht eerder al Out Of My Way uit, die bij ons in de première ging, en bleek een uiterst hysterisch staaltje garagepunk op standje elf. Een band met een hoop attitude en energie waar we erg goed op gaan, vooral op een dag als dit, net voor het weekend. Dat is bij nieuwste single Human Nature niet veel anders. Zojuist uit met een DIY geschoten videoclip in de studio, inclusief een onverwachtse cameo. 

Tekstueel stelt Human Nature eigenlijk het collectieve begrip aan de kaak van wat we de ‘aard van de mens’ noemen, vanuit het oogpunt van een vegetariër. De track behandelt diens perspectief van de mens als vleeseter, waarbij we een oogje dichtknijpen als het om het mishandelen en doden van dieren gaat. Dit omlijst door lijnen als ”Tell me the skin of your Sunday chicken doesn’t feel like the asses that you are licking”. Gaandeweg worden de lyrics tijdens een dikke bassolo zelfs overgenomen door de Farmers Defense Force, vooraleer de zin ”70 kilograms trapped in a cage, enough for a year of your favorite pink paste” daar een stop tegen zet.

Drie kansen 
Ook bijzonder: Human Nature maakt deel uit van een opkomende langspeler die er in twee dagen is uit geknald.  Aldus de band: ”Deze video is rechtstreeks geschoten uit de studio waar we de plaat hebben opgenomen. Je kijkt letterlijk naar de take die het geworden is en die je hoort over de speakers. Tijdens de studio sessies hadden we namelijk één regel: je hebt drie kansen om het gezamenlijk te spelen. Dan gaan we door naar de volgende song. Zo hebben we de plaat in twee dagen opgenomen.” Kortom, Human Nature is net als Out of My Way gewoon weer een frenetische stamper van jewelste, nu te horen via:

Human Nature van L.A. Sagne is tevens op Spotify te beluisteren. Blijf op de hoogte van de band via InstagramDeel dit artikel