Dirty Sound Magnet

Het Zwitserse Dirty Sound Magnet is een graag geziene gast in ons land. Tussen de lockdowns door deden de psychrockers nog o.a. De Pul en Luxor aan, maar dit voorjaar komen ze terug! En dat doen ze met o.a. Popronde x NMTH Talent The Ballet Bombs in het voorprogramma in mei. Dat in het kader van DSM-III, de nieuwe plaat van het powertrio die op 18 maart uitkomt. Met eerder al de singles Sunday Drama en Toxic Monkeys, gooit de band vandaag nog een laatste voorproefje van die nieuwe plaat eruit. Meet the Shaman gaat nu in de primeur bij ons, inclusief spacey videoclip. Check hem hier! 

DSM-III zal alweer de derde studioplaat zijn van de Zwitsers. Western Lies (2017) en Transgenic (2019) bieden een goede weergave van die groovy 70’s sound die de band uitademt. Dat is op Meet the Shaman niet anders. Denderende transcendentale soundscapes en vocalen bieden de fundering voor de track, met een noisy gitaartje die af en toe naar boven komt dwarrelen. Dit gepaard met een aangenaam trippy video, waarbij zanger Stavros door tijd en ruimte lijkt voort te bewegen, met af en toe de gezichten van zijn bandleden zichtbaar in de zijne. Toepasselijk eigenaardig dus. Maak dus kennis met de DSM-sjamaan hier:

Meet the Shaman van Dirty Sound Magnet is afkomstig van nieuwe plaat DSM-III, die op 18 maart uitkomt en te pre-orderen is via Hummus Records. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en InstagramDeel dit artikel