Wallace Vanborn in De Drie Gezusters Upstairs – Pinguin Radio x NMTH showcase ESNS20, foto Rob Sneltjes

Wallace Vanborn is hier met de kakelverse video bij de jongste single ‘Heart Is Where The Home Is’. De Vlaamse vlamrockers kunnen natuurlijk aardig wat potjes breken nadat ze de NMTH x Pinguin Eurosonic-showcase in een bad van dampende stonerriffs dompelden (beeld hier). Man, man, mán wat een vadsige vuurzee. Daar kunt u zich van alles bij voorstellen na het zien van deze livevideo, geschoten in Muziekzaal Goedleven in Gent door beeldige held Anton Coene. Dus dat. De laatste single is trouwens afkomstig van het meer dan geweldige vierde album A Scalp For The Tribe, dat eind vorig jaar verscheen in nota bene eigen beheer.

De single is via diverse platforms en deze link te streamen.

Wallace Vanborn is al sinds 2010, toen jaar verscheen debuutalbum Free Blank Shots, een natuurkracht van betekenis in het Vlaamse muzieklandschap. Sindsdien is de Gentse band door hun mix van zware rockriffs met catchy hooks en pompende ritmiek uitgegroeid tot een begrip. Derde plaat The Orb We Absorb (2014) namen Sylvester Vanborm, Dries Hoof en Ian Clement op in de beruchte Rancho De La Luna studio in Joshua Tree met notoire producer en woestijngoeroe Chris Goss (Queens Of The Stone Age, Mark Lanegan, UNKLE) aan het roer. Vervolgens speelde de band ruim 450 optredens, van de Amerikaanse westkust tot in de Vlaamse en Nederlandse achtertuinen, pakte met singles als ‘Atom Juggler’, ‘Found In La’, ‘Cougars’ en ‘We Are What We Hide’ de nodige airplay en tv-shows mee. Evenals drie gigs op showcasefestival Eurosonic, tweemaal Pukkelpop, Sziget, Dour en tal van andere festivals door Europa.

A Scalp For The Tribe is geproducet door de band zelf, opgenomen in de Number Nine Studios en gemixt door Koen Gisen in studio La Patrie. Het album is een bundeling van wat de band door de jaren heeft bereikt en van de producties en sferen van de eerste drie platen. Het werkstuk combineert het rauwe, compromisloze buikgevoel van The Orb We Absorb en de nagelrechte strakheid en gelaagdheid van tweede plaat Lions, Liars, Guns and God met de speelsheid van het debuut.

Maar waar gaat die song nu eigenlijk over?
In ‘Heart Is Where The Home Is’ zingt frontman Ian Clement luidkeels “His love is right around the bend, faithful the admirers pretend”.

Clement verklaart: “Het nummer gaat over de liefde en manipulatie. Mensen die weinig liefde gekend hebben in hun leven laten zich snel misleiden, denken liefde te kunnen vinden op verkeerde plaatsen, zien het in de verkeerde mensen of in goden en zijn bijgevolg een gemakkelijk doelwit. Het nummer is een call to arms en roept op tot bewapening. De liefde kan mooi zijn en is van levensbelang, maar in de handen van een monster met een agenda verschrikkelijke gevolgen hebben. Voorzichtigheid is aan te raden.”Deel dit artikel