Tricklebolt, foto Eric Schutte

Tussen alle misère, alle geannuleerde shows, festivals en tours, waren er deze zomer gelukkig ook lichtpuntjes. Zo deed Paceshifters een campingtour en debuteerde Tricklebolt in mei met het allereerste drive-in concert van Nederland: de Sallandse rockers speelden in de loadingdock van Hedon en roulerende bezoekers konden vanuit hun auto genieten. Dat smaakte naar meer livemuziek en bier en dus deden de mannen in augustus een heuse Drive Tour, mooi man! NMTH was erbij om ze in Breda, Eindhoven en Dordrecht ‘straight out of the bus’ virusproof te zien vlammen. Die tour eindigde met een gepast slotakkoord: een groot outdoor concert op een veld in Ommen.

Tricklebolt live in Ommen door Robert Westera

De inventieve bluesrockers hadden al dat moois bedacht om hun toen verse plaat Straight into the Blue toch te kunnen presenteren. Wie had gedacht dat de sneeuwbal vanaf die ene gig in Hedon zo verder zou rollen, zo ver dat er nu zelfs nieuwe muziek is. De gelukkige bezoekers van het concert misschien wel, want frontman Bastian Pen kondigde het al aan: “We gaan vanavond met z’n allen geschiedenis schrijven jongens, we nemen de eerste Drive-In liveplaat ter wereld op.” En zo geschiedde! Er is dus niet zozeer nieuwe muziek, als wel: de dikke muziek van het tweede album is in unieke live-uitvoering gevangen.

De eerste single is het uitbundige Atlantis, vaste waarde in iedere Tricklebolt-show en we hijsen de bijbehorende clip meteen op het NMTH Video van de Week schild. De video vat namelijk de bijzondere happening (een bescheiden Ommense summer of love) prachtig samen: “Een multiculturele mix van bikers, boeren en hippies die allen hun mooiste voertuig hebben klaargezet en de decibellen van de band versterken met luid getoeters en motorgeronk.”

Tekst gaat door onder de video, die is geschoten door Frequenzy Sessions:

De single is van een fraaie en passende hoes voorzien door de livefoto die Robert Westera vanaf het podium in Ommen schoot. Deze zomer komt de hele liveplaat uit via Goomah Music en daarvoor heeft de band uiteraard ook weer grote plannen. Tricklebolt wil het livealbum geheel in stijl uitbrengen, met weer een Drive-In show in het Overijsselse weiland. “Nog steeds veilig en volgens de richtlijnen, maar hopelijk groter, meer bezoekers en extra memorabel”, aldus de band. Tip voor iedereen die daarbij wil zijn: “Schrijf je HIER in voor de Tricklebolt mailinglist en word als eerste op de hoogte gehouden over onder meer ticketverkoop en album pre-orders.”

Atlantis is ook via diverse streamingdiensten te beluisteren.Deel dit artikel