The Machine

The Machine line-up IV, foto David Eering

Wave Cannon verschijnt 12 mei

De Video van de Week is van onze favoriete stonerpsychband The Machine! ‘Reversion’ is het eerste geluid van ‘Wave Cannon, de zevende plaat die op 12 mei wordt uitgebracht door Majestic Mountain Records. Dat is helaas ook meteen de laatste opname waarop drummer Davy Boogaard meedoet. Hij nam in november na liefst 15 jaar trouwe drumdienst al afscheid met een show op Club Void in de Effenaar en is inmiddels vervangen door nieuwe aanwinst Klaas Dijkstra. Daarmee was de vierde line-up van The Machine een feit. Dat was meteen een mooie aanleiding voor nieuwe persfoto’s, die frontman David Eering aka Lebowski zelf geschoten heeft.

Kun je nog verbaasd zijn als The Machine na – wat aanvoelt als – een lange periode van stilte ijzersterk terugslaat? Nope. De Zuid-Hollandse stoners hebben hier patent op. Afgezien van het releasefront was het overigens al een tijdje helemaal niet zo stil meer rond het trio. Zo werden in de zomer serieus dikke festivals als Sonic Blast en Sound of Liberation plat gespeeld. En afgelopen mei leerden we al dat de band in 2021 een nieuwe plaat had opgenomen, waarvoor Pieter Kloos de mastering verzorgde.

Er volgde nog meer goed nieuws, want het veelgeroemde tweede album ‘Solar Corona’ wordt dit jaar opnieuw uitgegeven op vinyl en is inmiddels ook op Spotify te vinden. Dat vinyl laat via Majestic Mountain Records nog wel even op zich wachten, maar er gebeuren veel goede dingen rond The Machine en daar worden we oprecht blij van. Dat geldt ook voor de release van de eerste nieuwe muziek sinds juli 2018, toen de plaat ‘Faceshift’ uitkwam. De eerste voorbode van opvolger ‘Wave Cannon’ is bovendien een krachtige, fuzzende stonerbeuker van formaat. Lekker slepend, grungy gezongen door Eering ook. Wel zonde van de koffiebonen. Nog een veelbelovend voorteken is dat heavy orakel The Obelisk de hele plaat al beluisterd (en positief besproken) heeft.

Check dat artikel voor meer info en Video van de Week ‘Reversion’ hieronder:Deel dit artikel