Reformist, foto Romy Perumal

Een mooi moment om je voor te stellen aan Reformist! Deze relatief nieuwe metalband uit Eindhoven beukt sinds begin dit jaar op de deuren en gisteren lieten ze alweer de derde single los: The Sound Of Panic is de Video van de Week op Never Mind The Hype. De keuze is gevallen op een heerlijk brute track, met de nodige metalcore-elementen: screams, breakdowns, dubbeldikke riffs en ook symfonische passages. Verbeeld door Lars Ouwendijk (StrangerFilms) in een decor van een achtervolging door een naaldwoud, camouflagenetten en voor het altaar met een flikkerende beelbuis in een aan de elementen overgelaten kerk.

Reformist staat voor ‘mokerharde moderne metal’ en eerste tracks The Warning en Nuntius Terrae (luister onderaan) onderschrijven dat statement met dikke vette letters. De eerste single was al eens video van de week hier en de tweede single haalde het BNP van april al. Een band om in de gaten te houden dus en dat doen we dan ook. Het vijftal bouwt op naar hun debuut: de EP Reform, Rebuild, die ze ‘lockdown of geen lockdown’ nog dit jaar gaan uitbrengen. De EP vertelt naar eigen zeggen:

‘een fictief verhaal over een apocalyptische ramp veroorzaakt door onze eigen planeet. Zes songs beschrijven de waarschuwingssignalen, de decimering van de mensheid en de overleving van een selecte groep mensen die een tweede kans krijgt. Een verhaal ‘dat angstaanjagend dicht bij onze werkelijkheid komt…’

Reformist bestaat uit:
Freek Kruijswijk – Vocalen
Matthijs van den Hoven – Gitaar
Mark van Gils – Gitaar
Vincent de Bruin – Bas
Jeffrey Vermeulen – DrumsDeel dit artikel