Rats and Daggers, foto Kirsten Heskamp

We hebben deze zondag niet zomaar een verlate Video van de Week voor je, de keuze is zelfs gevallen op een drieklapper van de week. Dat zit zo: Rats and Daggers nam onlangs in de toffe Utrechtse vrijplaats Carwash Gallery een livesessie op, met naast de nieuwe, wat meer post-punkende single Blind nog twee nieuwe nummers, en die video zag deze vrijdag het licht. Het was slechts 4 graden bij de opnames, maar de Utrechtse sludgepunkers vlamden met de van hen welbekende vurige energie niettemin drie nieuwe nummers op de band: Blind, Half Hanged en Mary (die we onlangs al leerden kennen). Het ging er zo hitsig aan toe, dat drummer Sander de winter gewoon shirtloos trotseerde. De video is geregisseerd door Gijs Walstra en geschoten met een hele crew, wiens namen je in het onderschrift vindt.

Rats and Daggers knalt lekker de lente in, zeg maar. We hebben nog wat meer context voor je verzameld: Blind is de tweede single van de EP Half Hanged en in de tekst uit de band kritiek op het overmatige gebruik van social media. De hele EP komt uit op 12 april en krijgt een week later een livedoop in de Nijverheid in Utrecht. Half Hanged bevat zeven nummers en is opgenomen en gemixt door Daan Duurland en geproduceerd door de band in samenwerking met Duurland. Tammo Kersbergen tekende voor de mastering. Lay Bare Recordings brengt de EP 12 april uit op 10” vinyl.

EP-RELEASEPARTY MET HOOFS & FEMME FUGAZI
Bij de EP-releaseparty op vrijdag 19 april in De Nijverheid, Utrecht zijn twee bands te gast die tijdens het afgelopen Popronde-seizoen veel indruk op ons maakten: HOOFS en FEMME FUGAZI. Met HOOFS gaat Rats and Daggers vervolgens ook een tourtje aan, die de bevriende groepen tot eind mei langs de Oefenbunker in Landgraaf, de Onderbroek in Nijmegen. de Zwarte Ruiter in Den Haag, Vuigfest in Astrant, Ede en Kaffee ’t Hof in Middelburg voert. Daarnaast gaat het trio met Get Jealous in Linden (Dld.) en met RONKER in Parijs optreden.

Maar eerst dus dit lekker makende voorproefje:Deel dit artikel