We hebbben niet één, maar twee video’s van de week voor je. Dat valt alleszins te legitimeren, want we werden gisteren tweemaal om de oren geslagen door ene Chelsea Wolfe. Of nee: door Mrs. Piss, een samenwerking tussen de duistere songwriter Wolfe en ene Jess Gowrie. Een samenwerking die meteen optimaal intrigeert. Het zijn twee duistere, spannende tracks die tegelijk naar buiten zijn gebracht, maar die ook heel verschillend zijn. Het korte ‘Downer Surrounded by Uppers’ is een nerveuze, up-tempo noisy rocker waarin Wolfes stem het meest herkenbare deel vormt.

‘Knelt’ is een slepende spookachtige track, dreigend, downtempo en meer typerend voor het werk dat we van Chelsea Wolfe kennen. Daarmee ken je meteen een kwart van het acht nummers tellende debuutalbum dat Wolfe en Gowrie samen hebben opgenomen. De eerste langspeler van Mrs. Piss gaat Self-Surgery heten en komt 29 mei uit bij ons favoriete label Sargent House.

Wie is Jess Gowrie eigenlijk? Zij drumt al een tijdje in de liveband van Wolfe, eerder speelden ze al samen in de band Red Host en het tweetal vond elkaar weer op de gezamenlijke tournee na het album Hiss Spun (2017). Self-Surgery namen ze deels op in de Dock Studio in Sacramento, Californië en verder in Wolfe’s thuisstudio. In Mrs. Piss tekent Wolfe voor de vocalen en gitaarpartijen en verzorgt Gowrie de drums, gitaar, bas en de productie. Je volgt Mrs. Piss bijvoorbeeld op Instagram.


Mrs. Piss is uiteraard ook op Spotify te vinden:Deel dit artikel