Green Policy, foto Sergio Spadon

‘Green Policy, bekend van Iggy’s Furious Fifties Fissa in dB’s!’, zouden we haast zeggen. Ware het niet, dat we de Utrechts-Amsterdamse stonergrungers al wat langer in het vizier hebben. Tussen de vorige killersingles ‘Killerbug’ en ‘Pyromaniacs’ zat echter telkens een jaar tijd, maar in 2024 gaan de mannen doorpakken. Sterker nog: daar beginnen ze al in de feestmaand van 2023 mee! De nieuwe Green Policy-banger ‘Hollow’ is de Video van de Week op je NMTH.

Green Policy, foto Sergio Spadon

We kennen de Green Policy guys inmiddels al enige tijd. Zo zagen we de, op de Nederlandse Pop Academie opgerichte, band de afgelopen jaren al menige keer live op het podium blazen en schopte ‘Pyromaniacs’ het al eens tot Video van de Week op dit heavy platform. Dat was in april 2022, toen de band nog met gitarist Diede speelde. Inmiddels heeft Daan van de Utrechtse groep Dan Green & The Mystery Machine de snaren overgepakt. Verder is de bezetting onveranderd met frontman Dave Bouquet op ruige strot en gitaar en de rotsvast ronkende ritmetandem van Milan ‘Madman’ Massar en Roan ‘Smoke ‘em if you got ‘em’ Grasmeijer.

De receptuur is ook enigszins gewijzigd. Zat Green Policy met de laatste single, anderhalf jaar terug alweer, nog meer in het spoor van vlammende stoner met een fuzzy randje, inmiddels is de sound verdiept. En hoewel ‘Hollow’ met een typisch Kyuss-intro opent, krijgen we ditmaal nog psychedelischer gitaarwerk mee en komen ze met een pak smerige riffs, meerdere breaks, meezingbaar refrein en spacey effecten heel verrassend en veelzijdig binnen. De mannen zijn natuurlijk inmiddels vele podiummeters verder en hebben zelfs bij Peter ‘Pedro Speedrock’ van Elderen aan de debuutplaat gewerkt. Hoe goed ‘From The Gutters’ gaat worden, konden we in november bij die vurige fissa in dB’s al horen. Deze eerste single is ook maar meteen geproduceerd en gemasterd in Eindhoven door Van Elderen, waarna Pieter ‘Pidah’ Kloos de mastering verzorgde, en de opvolger is bijna gereed voor eenzelfde behandeling.

Verwacht veel meer Green Policy in 2024 dus en laaf je nu vast aan de video van ‘Hollow’, waarmee weer flink is uitgepakt. Zombie Dave gaat daarin een bloedstollend duet aan met zus Sophie Bouquet. No spoilers verder, just watch:
Deel dit artikel