Beerbottle Chopsticks

Wooohoo! “Zoals Together Pangea onder een Utrechtse brug zou klinken”, schreven we eerder over Beerbottle Chopsticks en het zit er bij Stupid Dogs allemaal in: Opzwepende garagerock, bakken met fun, goede teksten over belangrijke existentiële kwesties (“My life’s a mess”) en een heerlijke video. Die is nog onder een Utrechtse brug geschoten ook (en in een uitvaartcentrum), door Rogier Steijaert. Gijs van der Sander en Kimball Huwaë tekenden voor de montage.

Lekker bezig dus die Utrechtse garagerockers en die verdienen best een beetje extra aandacht, want ze zitten in de NMTH x Popronde-selectie! Voordat de Popronde begint presenteren ze eerst deze single en wel samen met (mede Popronde x NMTH-talent) Black Monsoon uit Deventer. Dat komt mooi uit, want de releaseparty is ook in Deventer, op zondag 8 september in Piknik. Black Monsoon presenteert die avond ook verse muziek. De jongens van Beerbottle Chopsticks hebben al negen Popronde-data staan, vanaf 21 september (Bluff in Heerlen) gaat het los en je vindt alle data en info onder de video. Daar hebben de jongens zelf ook nog best wat over te vertellen trouwens:

“Op een zwoele zomerdag zaten Bram, Diede, en Sander van Beerbottle Chopsticks bij dB’s te pilsen en te sparren over een videoclip voor de single ‘Stupid Dogs’. Gezien de naam ‘Stupid Dogs’ moest in ieder geval een hond in voorkomen. Maar het concept escaleerde al snel volledig met de ideeën van twee HKU studentes, Amber Schaafsma en Cleo Derks. Er werd gesproken over een duistere geboorte van deze stupid dog, naakte zeemeerminnen en freaking spaceships man! Het thema dat zich achter deze videoclip verschuilt is DIY, en dat kan zeker gezegd worden: de greenscreen die werd gebruikt is zelf door Sander met dubbelzijdig plakband opgehangen, en de kartonnen figuren die te zien zijn in de videoclip zijn door Bram, Sander, Amber en Cleo volledig met de hand getekend, geverfd, en uitgeknipt. De auto die te zien is met ducttape vastgemaakt aan een oude brancard voor doodskisten die functioneel kon rondrijden. De plek waar de de videoclip is opgenomen is ook noemenswaardig, een uitvaartcentrum waar Sander anti-kraak woonde. Diede, die de dag voor de opnames uit Oxford kwam voor zijn studie, keek zijn ogen uit toen de hele kamer bezaaid lag met kartonnen kunstwerken en doodskisten. Er hoeft ook niet gelogen te worden over de liters bier die zijn gedronken om het harde werk te doorstaan: Bram was niet echt meer in staat om rechtop in de kartonnen auto te blijven zitten op de laatste dag… Wij kunnen niet anders dan genieten van het eigenaardige, hilarische resultaat:”

BEERBOTTLE CHOPSTICKS X POPRONDE X NMTH:
– Heerlen: 21 sept – Bluff
– Wageningen: 26 sept – Unitas Jongerenvereniging
– Den Bosch: 04 okt – World Skate Center
– Tilburg: 11 okt – Ruby’s
– Harderwijk: 13 okt – Nicky’s Inn
– Rotterdam: 02 nov – Bar3
– Middelburg: 07 nov – Seventy Seven
– Deventer: 09 nov – Walhalla
– Breda: 14 nov – Borrel Bar BredaDeel dit artikel