VULVA, foto door @rdamscum

VULVA bleek al gauw een van de verrassingen van Popronde 2021. Het sludgepunkduo bestaande uit Nadia op de drums en Kim op de bas, wist toch maar even een handvol shows te doen tijdens het rondreizende festival, met elk optreden dat steevast een hoop belangstelling teweeg bracht. En terecht, want VULVA pakt het toch maar even heel anders aan, zo ook live dus. Dit dankzij een bijzondere mix tussen punk en stoner, smerig sludgend à la Sleep tot hevig punkend in de stijl van IDLES en Viagra Boys. Dit alles gevormd tot een sonische bliksemflits van heb ik jou daar. Een band met een boodschap, schreeuwend over het seksisme die de wereld nog steeds te rijk is. Dat resulteert vandaag in een debuutvideo van de eerder uitgebrachte track We Only Fuck So U Can Cum, verkozen tot Video van de Week bij NMTH! 

En het mag gezegd worden: grindcore en death metalbands, take notes! Want dit is potverdorie hoe je vandaag de dag nog een echt smerige videoclip maakt! En dat zonder liters bloed, plastieken schedels en zombies, maar een klein budget besteedt aan een paar tubes shampoo, haargel en massage olie. Dat gepaard met het visuele vernuft van Acidic Male, wiens confronterende en enerverende beeldgebruik een barrière doorbrekend kunstwerk teweegbrengt. Precies zoals VULVA eigenlijk ook, die met I Only Fuck So U Can Cum een vadsige distortion bewerkstelligt, onder een solide ritmische fundering afgemaakt door de venijnige samenzang van Nadia en Kim. En er eveneens zonder pardon en subtiliteit teksten als ”You never fuck me when I bleed” en ”At least I suck cock, cause you just suck” in verwerken.

Vulvaverse
Ook goed om te weten: in Rotown te thuisstad Rotterdam organiseert VULVA een avondvullend programma in het kader van hun albumrelease, waaronder een discussiepanel met als onderwerp ‘Toxisch gedrag in de muziekindustrie’ plus optredens van Acidic Male en Rosemary is a blackberry, het soloproject van Diana Burkot van Pussy Riot. Tickets zijn 14euro en verkrijgbaar via deze link. Tevens staat VULVA a.s. zaterdag op Welcome to The Village, er zijn nog tickets via deze link. De Video van de Week bekijk je hier:

We Only Fuck So U Can Cum is op 11 juli uitgekomen en tevens te streamen via Spotify. Blijf op de hoogte van VULVA via Facebook en InstagramDeel dit artikel