Het is al even geleden dat we van Vortex Surfer hoorden, de Limburgse noiserockband die in 2017 hun debuut Skypusher afleverde. Maar op 4 september is het moment daar: opvolger Versailles verschijnt via RVPrecords, en hun nieuwste single La Grande Domaine is net uit. Sterker, vandaag verkozen we die verse track als Video van de Week, hieronder te zien. 

Al direct hoor je waarom het niet zo gek is dat de heren zich vernoemd hebben naar een Motorpsycho nummer, want La Grande Domaine laat hevige noiserock horen, die regelmatig vervalt in psychedelische, licht proggy uitstapjes. Vooral die gitaarriff blijft lekker hangen, met het Franse refrein een tof detail. Tekstueel behandelt het nummer onderwerpen als menselijke grootsheid en grootheidswaanzin, evenals het spanningsveld tussen die twee. In zijn geheel wordt de track afgetopt door een deftige productie dankzij Ingo van Jetten van Trashed Attic Audio, en is de video zelf opgenomen door FYMAD en Jo Wouters. Kortom, een heerlijke track om die laatste weekenduurtjes even mee af te sluiten:

La Grande Domaine is afkomstig van het album Versailler, verkijgbaar op 4 september via RVPrecords. Tevens is de track te beluisteren via Spotify. Voor meer nieuwtjes, volg je Vortex Surfer op o.a. Facebook en Instagram.Deel dit artikel