Vortex Surfer, foto Dani Silvia

Vortex Surfer, foto Dani Silvia

Volle bak gaan met de eerste gierende langspeler van Vortex Surfer. Het trio leverde eerder al twee EP’s af, maar wij leren ze pas heel recent kennen. En wel als ons hele positieve berichten bereiken over de vierde voorronde van de Limburgse muziekwedstrijd Nu of Nooit, waarin ze als afsluiter veel indruk maken en de finale halen. Deze zaterdag (9 december) speelt de rockgroep uit Heerlen die Nu of Nooit-eindstrijd, waarin de inzet een plek op Pinkpop Festival is.

Alle reden om eens te luisteren naar Vortex Surfer en we voegen de meeslepend rockende single ‘Choices’ stante pede toe aan de speellijst NMTH Hardhitters. Vervolgens sturen de jongens, aangevuurd door een beruchte Limburger, de hele debuutplaat op en horen we nog meer hevige psychedelische rock, met invloeden uit stoner, noise en alternatieve 90ies rock. Je vernoemt je band natuurlijk niet zomaar naar een nummer van de Noorse geweldenaren Motorpsycho. Niettemin een hele prettige verrassing. En zo hoor je Skypusher hier vandaag op NMTH, de officiële releasedatum is deze vrijdag (8 december) en krijgt extra cachet middels een presentatie in De Oefenbunker in Landgraaf, waarbij ook Beachy Head present is.

Doe jezelf een plezier en zet het album van Vortex Surfer op voor een mooie rit. Vergeet daarbij zeker afsluiter ‘Black Angels’ niet. De live-reviews wezen al op het bestaan van een epische setafsluiter van 12 minuten en die is inderdaad ook op plaat vastgelegd, maar dan in ruim acht minuten.

Het album Skypusher is onder meer te koop (en te streamen) via de Bandcamp-pagina. Vortex Surfer presenteert het album op vrijdag 8 december in de Oefenbunker in Landgraaf (Beachy Head verzorgt het voorprogramma) en speelt zaterdag 9 december in de finale van Nu of Nooit in Poppodium Volt in Sittard (en wie weet over een half jaar op Pinkpop 2018).Deel dit artikel