Two and a Half Girl – Popronde Rotterdam, foto Jessie Kamp

Met een ep, een opvolgende single Bring Me Back, 11 Popronde shows en een gig op Eurosonic gaat de Utrechtse post-hardcoreformatie Two and a Half Girl momenteel als een speer. Natuurlijk gooide corona wel roet in het eten hierna, met gecancelde of verplaatste shows en een nieuw album even on hold. Maar de band maakte gebruik van die tijd, met een diepe focus op muziek en creatief gebruik van Google Drive om toch die eerste langspeler af te bouwen. Maar voor dat die tijd daar is, presenteren we vandaag een exclusieve primeur voor verse single Carried Away. Inclusief een te gekke video op gepaste afstand uitgevoerd, met behulp van een flinke mep helden uit de Nederlandse en Belgische alternatieve muziekscene, zoals o.a. Fleddy Melculy, X-Raiders, Tusky en For I Am King.

Het is natuurlijk een gegeven vandaag de dag dat het muzikantenbestaan niet altijd rozengeur en maneschijn is. Helemaal in deze tijden van corona is het maar de vraag wie er doorbreekt en in hoeverre het plafond reikt. Dat idee behandelt Carried Away ook, aldus gitarist Daan Lutgerink: ”Je bent vaak weg, en zit vele uren in de bus voor een klein uur spelen in een stad waar je (meestal) niemand kent. Dit is best een gek gegeven. En dit levert best vaak vragen op van vrienden of familie. Zeker omdat wij van onze passie ons beroep willen maken. Het is niet het ‘normale’ pad van school, opleiding, werk, kinderen. De song is een uitleg aan alle mensen om ons heen waarom wij hier voor kiezen, en dat wij zo gedreven zijn, dat dit voor ons niet voelt als een keuze, maar het juist de enige optie is.”

Heavy playbackshow met o.a. Tusky, Fleddy Melculy en For I Am King
Voor het opnemen van de video in deze tijden van quarantaine moest de band dan ook creatief zijn. Daarom trommelden ze een mep dikke bands op die ze cool vinden. En dat is een flinke waslijst, van ludieke bijdrages van Beerbottle Chopsticks tot Undawn, The Dirty Denims tot Inferum tot zelfs Alma Alizadeh van For I Am King en Fleddy Melculy zelve: ”We kunnen met z’n allen momenteel niet doen wat we het liefst doen: optreden. Het was echt heel tof om te zien hoe veel bands mee wilden doen.” De track zelf is dan ook niet mis, en laat een duidelijke groei zien. Een vettere productie met pakkende hooks, toffe breakdowns, melodieuze gitaarlijnen, stoere zang en een vernuftige ritmesectie die de fundering stevig houdt. Kortom, we zijn benieuwd naar wat er nog meer zal volgen. Tot die tijd is er Carried Away, bekijk hem als eerste hier:

Carried Away is tevens te vinden op Spotify, en de release is mede mogelijk gemaakt door Suburban Records. Blijf op de hoogte van Two and a Half Girl via o.a. Facebook en Instagram.Deel dit artikel