In het harde genre komen we een hoop creatieve visuele uitspattingen tegen, zo ook bij bands uit de Benelux. Maar eentje van een beeldschoon, artistiek kaliber als die van het Belgische THOT zien we niet vaak. RHEIN komt van het laatste album FLEUVE dat alweer uit 2017 dateert en geproduceerd werd door niemand Magnus Lindberg van Cult of Luna. Een indrukwekkend en eigenzinnig werkstuk in het prog, industrial en postrockgenre. Toch, twee jaar na dato blijkt er met het aantrekken van visual artist Antione de Schuyter en het gezelschap The  Constance Choir een meer dan goede reden om een performancevideo op te nemen. Met recht gebombardeerd tot NMTH Video van de Week, want de beelden branden zich op het netvlies.

De video is in een single shot opgenomen zo blijkt, doorspekt met bijzonder lichtgebruik en visuals. Maar daarnaast is RHEIN op muzikaal vlak eveneens een wilde achtbaanrit. Dankzij volle soundscapes, rustieke passages en de onaardse vocalen van Gregoire Fray wordt er al gauw een dreigende atmosfeer opgebouwd, uitmondend in hakkende, meedogenloze uitbarstingen. Dit in een naadloze synergie met de beelden, waarin de camera geregeld duizelingwekkend in de rondte draait en prachtige visuals als hallucinante golven binnenstromen. Dit gepaard met ieder bandlid afgebakend in stroboscopen en een glansrol voor The Constance Choir, die met hun meerstemmige zang RHEIN een hele andere dimensie meegeeft.

Kortom: een wervelend epos waar je u tegen zegt! Het nodigt uit naar weer een luisterbeurt van FLEUVE, in afwachting van het nieuwe THOT album. Check ze uit op Facebook of via Spotify:Deel dit artikel