Attentie! Tangled Horns in het huis met een meeslepende single van formaat. ‘Pissing In The Wind’ heet de nieuwe klapper. De bijgaande videoclip zie je nu eerst op Never Mind The Hype en is meteen tot Video van de Week gedoopt. De Vlaamse post-grungers zitten middenin de opbouw naar een nieuwe plaat. Na ‘Tick’ en ‘Pig’ betreft dit de derde van zes singles in aanloop naar hun nieuwe album dat begin 2024 zal uitkomen. Tangled Horns bracht in 2018 de sterke tweede langspeler ‘Superglue for the Broken’ nog in eigen beheer uit, de opvolger verschijnt zes jaar later bij bij Polderrecords.

In de begeleidende videoclip zie we zanger Tim van der Plas indringend in de camera kijken aan het hoofd van een lange tafel. Hij is schijnbaar in gedachten verzonken, terwijl verschillende feesten en bijeenkomsten hem lijken te overkomen. Van der Plas is de enige constante in een reeks belangrijke mijlpalen. “Of hoe het leven soms aan je voorbij lijkt te gaan.” Het weerhoudt hem er niet van om het glas te heffen.

Over ‘Pissing in the Wind’ wil hij verder nog kwijt:
“Dit nummer is een toost. Een eerbetoon aan wat verloren is en wat nooit zal zijn. Een song over vasthouden en loslaten. Over stilstaan en doorgaan. Over goede raad en slechte herinneringen. Over vastzitten op een kruispunt tussen hoop, spijt, toekomst en verleden. Over het kiezen van een richting en het zetten van een eerste stap. Het gaat om iedereen. Dus hier is een toost op jou en ons allemaal. Proost.”

We laten ons altijd graag meevoeren door de vijf Belgische stonergrungers en zitten al even mee te zingen. Pak ook uw glas en doe mee: “Cheers. Here’s to you Tangled Horns!”Deel dit artikel