SULTAN.

SULTAN. – Politician

Het Utrechtse SULTAN. heeft mooie plannen voor de boeg. In 2021 worstelde de band zich tussen de lockdowns in door Popronde heen. Vervolgens bleven ze gestaag singles uitbrengen van hun Atticus E.P. en wonnen ze tevens de met terugwerkende kracht ingehaald Clash of the Titans van 2020 begin dit jaar. Niet verkeerd dus! Ook niet verkeerd: er ligt meer spul op de planken. Afgelopen tijd is er hard gewerk aan nieuwe muziek, en laten de Utrechters nu net een verse, relevante track uithebben. Verkiezingssingle Politician neemt shady populisten op de hak, en is bij ons uit de stembus gekomen als Video van de Week. 

”You’ve been lied to, climate change doesn’t exist”, ze bezingt gitarist Clemens het in pak en al, tandenstokend met Nederlands vlaggetje. Het is een duidelijke aanklacht tegen het populisme en misinformatie, wat vele hedendaagse figuren in de politiek om macht mee te vergaren. En SULTAN. gaat al oud om minister te worden, schreeuwend in een luidspreker, kaasjes uitdelend tot naakt rondrennen in de weide. En het moment supreme: de gladde glimlach die net iets te oncomfortabel wordt hoe langer je ernaar kijkt. Dit gepaard met precies die eigenzinnige sound waar SULTAN. de Clash mee won. Een groovy altrocker, die zorgvuldig naar welgemikte uitbarstingen opbouwt. Kortom, SULTAN. for president, vergeet niet te stemmen! En check die Video van de Week hier:

Politician is gisteren uitgekomen en tevens te streamen via Spotify. Blijf op de hoogte van SULTAN. via Facebook en InstagramDeel dit artikel