SERVE, foto Arjan van Duijn

Tussen alle jaarlijstgekte en eindejaarsdrukte op NMTH HQ vergeten we bijna de Video van de Week! In de categorie ‘beter laat dan nooit’ daarom alsnog op deze grijze zondag een nieuwe clip voor de kiezen, namelijk van SERVE met de track ‘Dirt’. Een mooie antithesis voor de ogenschijnlijke gezelligheid en knusheid van de feestdagen, met een midtempo sludgey hardcoretrack van deze Utrechters. Verreweg van een vrolijke zit wellicht, ook gezien het van de ep Life Is Not Lived, It Is Suffered Through afkomt, maar toch oh zo heerlijk, met artistieke animaties om het af te maken.

De band uit Utrecht bestaat pas sinds 2018, maar hebben enkele maanden terug hun eerste ep al uitgebracht. Een vettig geproduceerde verzameling hardcoretracks met een metalen randje waarbij de titel boekdelen spreekt. Want Life Is Not Lived, It Is Suffered Through heeft een concept dat gaat over de gevolgen van depressie en drugsverslaving. Dit verpakt in een uiterst lompe bak hardcore, waarvan afsluiter ‘Dirt’ een relatief rustpuntje is. Afgelopen vrijdag is hiervan dan ook een animatievideo uitgekomen, op artistieke wijze in elkaar gezet door visual artist Joris de Jong. Tekstueel gezien lijkt het een climax van de ep, waarbij de hoofdpersoon, overrompeld door drugs en depressie zijn spreekwoordelijke graf graaft. En op visueel vlak is dat dan ook niet mis, met beelden van kale bomen, een hart dat overwoekert wordt door takken en eindigend met handen hulpeloos uit de grond stekend. Met als kers op de taart de track zelf, een trage, haast doomy stamper die laat zien hoe veelzijdig hardcore kan zijn. Check hem hieronder uit:

‘Dirt’ komt van de ep Life Is Not Lived, It Is Suffered Through, die te beluisteren is via Spotify. Blijf op de hoogte van SERVE via Facebook.Deel dit artikel