Rotzak was een van de eerste bands die in onze Middagbangers rubriek terecht kwam, zo ergens in november, toen corona nog ver weg was en we nog onbezorgd uitkeken op een tijd vol concerten en festivals. We weten hoe het vervolgens liep, maar desondanks bracht deze woeste hardcoreband het sterke debuutalbum Step Back, Gushing Eggheads uit, wat onder andere leidde tot een terechte toevoeging aan de Jera On Air line-up. Passend ook dat hun gloednieuwe video van de track Time Bomb via Jera in de primeur ging, en tevens nu ook verkozen is tot onze Video van de Week. 

De video, zeer soepel gefilmd door Jelle Leemans, toont ons de band op drie verschillende locaties. Naast een met graffiti besmeurde repetitieruimte staat de band ook in de buitenlucht tussen de bomen en zelfs in een weiland, met sporadische droneshots. De grootste blikvanger, naast de go for broke performance van de band zelf, is toch wel de frontman met zijn eigenzinnige danspasjes. De track zelf is simpelweg hard, en doet in iets meer dan twee minuten wat je van vakkundige hardcore kan verwachten. Uptempo drumpartijen, rock’n’roll gitaarloopjes, een catchy, melodieus refrein en een vernuftige breakdown als kers op de taart. Goed spul:

Time Bomb is afkomstig van het album Step Back, Gushing Eggheads uitgebracht via White Russian Records en naast digitale download ook te streamen via Bandcamp. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en InstagramDeel dit artikel