Maandag laat altijd wat te wensen over qua gemoedstoestand. Het weekend is voorbij, de wekker ging waarschijnlijk vroeg en er is nog een hele week voor de boeg totdat er weer wat stoom afgeblazen wordt. Daarom verzamelden we drie verse nieuwe singles om die laatste uurtjes van na de middaglunch te doen versnellen. Hoor hier drie nieuwe tracks bestaande uit de stonerblues van Sheverine uit Eindhoven, Belgische hardcore met Rotzak en instrumentaal stonervertier met het Tilburgse Gigatron2000. 

Sheverine verschijnt met bluesrockend Blood Red Moon
Sheverine zagen we al eens voorbijkomen in ons Bruut Nationaal Product, met de single Hawker Typhoon. De eerste ep van de Eindhovenaren dateert echter alweer uit 2017, genaamd Wolf Like Me. Met het nieuwe Blood Red Moon wordt dan ook een voorbode gegeven van het opkomende debuutalbum, waarbij de single alvast naar meer smaakt. Een appetijtelijke, bluesy stonerrock track met een grove riff, orgelslagen en soepele vocalen, inclusief het sfeervolle artwork gedaan door Britney Shropshire. Blood Red Moon vervolgt zijn release op vrijdag 29 november op Spotify, Deezer, Apple Music, Tidal en diverse andere streamingdiensten, maar wij hebben die track alvast als primeur. Beluister hem dus nu in de Youtube-clip hieronder, een speciale VR-video:

 

Rotzak biedt stomende hardcore met The Big Leap
Soms heb je het gewoon nodig: een dikke bak hardcore voor de kiezen. En Rotzak vult die gaatjes als een maniakale tandarts met een roestige boor met het scherpe The Big Leap. Oftewel, zoals White Russian Records ons verzekerde: een vurige track waarvan je zin krijgt om je huis te verbouwen. En hoe! Na wat bondig gitaargepingel gaan de Belgen al gauw in de hoogste versnelling, met flink wat uptempo drums, venijnige riffs en zang die haast melodieus is maar vaak genoeg tegen een oorverdovende schreeuw aanzit. Maar de grootste verrassing zit hem nog wel in de finale, met een haast melancholische breakdown, afgetopt door gitaarmelodieën en groovy drums. Het is een voorproefje van het debuutalbum dat ergens in 2020 uit moet komen, via White Russian Records. The Big Leap is alvast geen verkeerd bakkie muzikale pleur.

Gigatron2000 gaat retro met RöbötMönster
Van Gigatron2000, een mogelijke verwijzing naar een 8-bit computer, kunnen we over een eerste ontmoeting spreken op NMTH.  Volgens hun Facebook-pagina komen ze in ieder geval van een ‘galaxy far away’ (lees: Tilburg) en zijn ze bezig met een nieuw album, de opvolger van het debuut The Cosmic Desert Cruise. Dat het er goed in gaat op deze brakke maandag staat echter buiten kijf, want de band bestaande uit Gerben vd Aa, Sarban Grimminck en Kevin Kentie smeert ons een knapperige instrumentale stonerjam aan in het opvallend genaamde RöbötMönster, inclusief retro artwork door Cavum Scriptorium. Het heerlijk vernuftige RöbötMönster is afkomstig van het opkomende album The Witch of Neptune, dat in 2020 verschijnt. Die track hoor je hier:Deel dit artikel