Inmiddels is het slechte nieuws er al uit: we gaan weer een nieuwe lockdown in. Hoewel we helaas weer een concertloze tijd tegemoet gaan, is het qua nieuwe muziek goed toeven. En dat is een schrale troost, maar het is iets! Een band als Rockford weet dan toch wel weer een goede bak gitaarmuziek te verzorgen die de pijn wat verzacht. Eerder dit jaar ontdekten we de band middels Shade en diens grungy stonersound, en vandaag vervolgen de heren met gloednieuwe single The Noise In Your System. En daar wordt die heerlijke mix van stijlen verder doorgezet. Daarom is de track ook toepasselijk verkozen tot Video van de Week bij NMTH HQ!

De band is ontstaan in Klundert door gitarist en zanger Niels Schmitz, waarvan de bandnaam verwijst naar zijn geboorteplaats te Rockford, Amerika. Het drietal is geïnspireerd door de Seattle sound van bands als Alice in Chains en Soundgarden. Vooral in het knapperige gitaarwerk komt dat goed naar voren, en The Noise In Your System is daarmee dan ook een venijnige, messcherpe track geworden. Tekstueel gaat de single over de geluiden en stemmen doe je soms kan horen als het muisstil is, die elke vorm van rust keihard verstoort. De video zelf is opgenomen in MEZZ te Breda, tijdens een livestream event in januari, maar afgezien van een paar seated shows hebben de heren sinds begin 2020 nog niet voor een normaal publiek kunnen spelen. Hopelijk gaat daar gauw verandering in komen als hun binnenkort te verschijnen debuut Broken Records uitkomt. Eerst maar The Noise In Your System, hier te zien:

The Noise In Your System is afkomstig van debuutplaat Broken Records en tevens te beluisteren via Spotify. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en InstagramDeel dit artikel