Paracetamøl tijdens Popronde Leeuwarden 2019, foto Denise Janssens

Net als zoveel bands, had 2020 een topjaar moeten worden voor Paracetamøl. Na een flinke reeks concerten, Poprondes en nog een nieuwe single, was het namelijk hoog tijd voor de debuutplaat. En halverwege het jaar, midden in de coronapandemie, dropte daar Behave, een langspeler die de sound van deze Arnhemmers uitstekend belichaamt. De garagepunk is namelijk zo scherp als een vers geslepen bijl die ongenadig op je inhakt, zo ook op dit debuut. Het leverde Paracetamøl een tweede plek opleverde in onze Top 25 Nederlandse albums van 2020. Een kleine troost, dat wel, maar hopelijk biedt 2021 dan weer licht aan het einde van de tunnel, waarbij we de band weer eens live kunnen aanschouwen. Als zoethoudertje droppen ze vandaag hun spiksplinternieuwe video voor de track Ice Cold, exclusief bij ons te aanschouwen. Tijd dus om je innerlijke Wim Hof op stand-by te zetten en je te laten onderdompelen door Ice Cold, de Video van de Week hier bij NMTH. 

En laat dit nu net een van onze favoriete tracks van het debuutalbum zijn. Ice Cold is vlijmscherp, noisy en heerlijk venijnig, zonder aan een sterk gevoel voor songwriting en een volle productie in te boeten. Dit gepaard met een hyperactieve video, geschoten door Debby Downer, waarin de band in een verlaten pand staat te paffen, met een hoofdrol voor frontman Joey Pechler die wel heel slecht lijkt te gaan op een alcoholische bender. Kortom, in tweeëneenhalve minuut toont Paracetamøl ons hoe goed en fris garagepunk kan zijn. Behave is uitgebracht via Bottom Shelf Records en Waaghals Records, en is tevens te koop op fraai rood vinyl via Bandcamp, dus support de band in deze tijden. Nu maar hopen dat deze jongens gauw weer het podium beklimmen:

Ice Cold is afkomstig van debuutalbum Behave, uitgebracht op 28 augustus via Bottom Shelf Records en Waaghals Records. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en InstagramDeel dit artikel