Twee maanden na Know hebben noisy shoegazers van nebenschau opnieuw een veelbelovende single te pakken. Ze kwamen al tussen onze Middagbangers te staan met eerstgenoemde, maar nu is daar Lock the Door. Waar de band vandaan komt is nog een mysterie, maar wat wel weten is dat de groep bestaande uit drummer Ruben, bassist Frederik en gitaristen/zangers Martijn en Harald, met nieuwe video Lock the Door weer een fijn staaltje fuzzy rock hebben gemaakt met een psychedelisch randje. Tezamen met een hallucinante video opgenomen in een oer-Hollands weiland, dan ook een geschikte kandidaat voor Video van de Week. 

Lock the Door ligt qua sound in het verlengde van Know. Kalm, zwoel en dromerig als een zomeravond begint de track nog, maar met de toevoeging van wat gruizige laagjes en reverb, kruipt Lock the Door al gauw in een hogere versnelling. Subtiel meeslepend dus, als een warme golf die alle zorgen van je afspoelt. De video sluit hier dan ook op aan, want hierin zien we de band in een afgelegen weiland, afgewisseld met timelapses van wolken, bossen in het schemerlicht en klotsend water, tot zelfs een groep nieuwsgierige koeien komt kijken. Kortom, even een chillmomentje op de brakke zaterdagmiddag dus. Check Lock the Door hier:

Lock the Door is tevens te beluisteren via Spotify. Blijf op de hoogte van nebenschau via Facebook en InstagramDeel dit artikel