Dat breekt de week lekker: een verzameling verse tracks uit het binnenland. Jawel, er komt weer genoeg moois aan ondanks het gebrek aan shows. Hernieuwde inspiratie en tijd om handen blijkt toch een sleutel te zijn in deze coronatijden. Daarom grepen we weer een vijftal bangers bij elkaar om het laatste middaguurtje door te komen. Met keiharde metal in de vorm van Veil of Delusions, Jahat en No Permission evenals de prog van Fleetburner en de zwoele postpunk van Nebenschau. Ga er even voor zitten en geniet:

Veil of Delusions – Prisoner
Met vier van de vijf middagbangers uit het metalgenre kun je wel stellen dat het een productief weekje was voor de Nederlandse metalscene. Zo ook met Veil of Delusions, die met de track Prisoner een eerste voorproefje laat horen van het nieuwe album Untold Dimensions dat op 31 juli uitkomt. Het nummer laat meteen een andere, zwaardere kant van de band horen. Wat eerst begon als melodic metal op het debuut, heeft met Prisoner een meer midtempo, death metal atmosfeer. Intens opbouwend en donker, waarbij het toetsenwerk opvalt dankzij het onheilspellende karakter. Visueel is de video ook mooi geworden, met vervreemdend beeldgebruik, welke hier te zien is:

nebenschau – Know
Per abuis kwamen we van de week nebenschau tegen, die deze maand hun eerste single Know hebben gedropt. Weinig bekend over deze band, met op Facebook de slogan ”space is the place”. En dat is niet zo’n raar uitgangspunt. Want de heren leveren met Know hevig psychedelische gitaarrock af, met vlagen postpunk en krautrock in de mix. Enerzijds opzwepend en haast zwoel als een warme zomeravond, anderzijds meermaals uit de bocht vliegend met noisy gitaarloopjes en solo’s. Met de video erbij heb je dus een aardig psychedelische package te pakken. Maak kennis met nebenschau via:

 

No Permission – The Progress
Het Limburgse No Permission is inmiddels geen onbekende meer bij ons. Met meerdere tracks in het Bruut Nationaal Product is daar nu dan hun eerste videoclip voor de track The Progress, afkomstig van hun eerste EP This Is Sincerity. En het is een woeste beuker zoals we gewend zijn van de heren, eentje met hevige blastbeats, groovy riffs en lompe breakdowns bij elkaar geschreeuwd door frontman Mees Stevens. Die video op genomen in de studio bekijk je hier:

Fleetburner – The Passenger
In deze roerige tijden hebben heeft Butler Records (van o.a. Yip Roc, De Niemanders) toch een nieuwe signing gedaan. Enter Fleetburner, een project gedaan door gitarist Kevin Storm, wiens cv als muzikant reden genoeg is voor je aandacht. Van live spelen met Vulture Industries en Shining tot werken met Heidevolk en Autumn. Fleetburner is dan ook internationaal, met bijdrages van leden van o.a. In Flames, Dark Tranquillity en Arch Enemy. De eerste single The Passenger, van het conceptalbum dat op 6 september uitkomt, beluister je dan ook hier:

JAHAT – Four Walls
Tot slot hebben we nog JAHAT, die net als Veil of Delusions gevangenschap als tekstueel thema hanteren in de verse track Four Walls. De Tilburgse band bestaat uit ervaren muzikanten van onder andere Maiden UniteD en My Favourite Scar brengen al hun muzikale invloeden samen in de alternative groove metal van JAHAT, klinkend als metal uit de vroege jaren 90 met een modern sausje. Four Walls is dan ook verrassend catchy, en wordt in de video gepresenteerd met vervreemdende beelden doorspekt met performance shots van de band zelf:

 

 Deel dit artikel