Minor Citizen

Popronde voorpret in full swing! Zonet bespraken we al dikke singles van nieuwbakken NMTH x Popronde Talentewn The Super Soakers en STiCKFiGS, maar nog een band uit onze Club van 13 blijft niet achter! Het is niet de eerste rodeo voor altrockformatie Minor Citizen, want in 2021 reisden ze eveneens namens Popronde het hele land door, hetzij met wat aanpassingen door corona. Maar anno 2023 is het weer als vanouds, en staat ook Minor Citizen klaar met nieuwe muziek en plannen. Vooraleer ze menig podium een kopje kleiner gaan maken, droppen ze een waanzinnige livevideo in de vorm van I’ve Decided, goed voor Video van de Week. 

En die laat ook meteen zien met wat voor lekkere sound we te maken hebben. Elementen uit de grunge, stoner en altrock worden op I’ve Decided fraai door de mangel gehaald, met als resultaat een sound die wel heel messcherp uit de hoek komt. De manier waarop die riff erop hangt in het refrein bijvoorbeeld, machtig mooi omringd door rauwe en melodieuze samenzang. Dit alles sfeervol geschoten met meerdere camera’s, lichteffecten en visuals. Erg fraai gedaan in ieder geval! De Video van de Week check je hieronder, maar blijf ook zeker op de hoogte van opkomende Popronde-shows van Minor Citizen via de website.

Minor Citizen maakt deel uit van onze Club van 13 NMTH Talents, en zal vanaf september tot november shows doen in heel het land. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en Instagram.  Deel dit artikel