Ja hoor, dropten we gisteren nog onze review van nieuwste plaat Papoya Poya, doen Zwolse garagepunkers Magnetic Spacemen er in aanloop van hun releaseshow nog een laatste schepje erbovenop. Vandaag is namelijk ook nog eens een nieuwe video uit, voor de track The Fun. Een goede warming-up voor de opkomende shows, daar Magnetic Spacemen een uitverkochte releaseshow doet in Eureka Zwolle en de dag erna ook nog eens op een eveneens uitverkochte editie van Sniester staat! Daarom is deze track met recht verkoren tot Video van de Week, twee dagen eerder dan normaal, maar dat is niet erg. 

Na die geniale video van de single Globetrotter weet de band ook dit keer weer uit te pakken. Ditmaal als Ellie & The 3M band, die aan het begin van de clip spelen wat waarschijnlijk een behoorlijk zouteloze show is, die dan ook op deprimerende wijze aan de bar eindigt, allen denkend aan die betere tijden toen ze nog allemaal lol hadden. Het alcohol vloeit rijkelijk, doorspekt met shots van het voortkabbelende toerleven in een oude bus, in alle verveling en toenemende irritaties van dien. Een glansrol ook voor Ellie, die als kettingrokende alcoholist de boel bijeen tracht te houden. Muzikaal is The Fun een erg lekkere track, die met aanstekelijke melodielijnen en post-punky passages moeiteloos de aandacht weet vast te houden. Ook een van de hoogte punten op de meesterlijke nieuwe plaat Papoya Poya! Geschoten door Johan Sipkema en opgenomen in o.a. Eureka Zwolle en Café ‘t Kroegje, zit het dan ook allemaal snor. Check daarom onze Video van de Week hier:

The Fun is afkomstig van het nieuwe album Papoya Poya, dat op vrijdag 24 september is uitgekomen via Goomah Music, en alvast te bestellen via deze link.Deel dit artikel