Nog niet bekend met L’orne? Laten we daar dan nu verandering in brengen. Deze Rotterdams/Haagse band is in de nasleep van de coronapandemie ontstaan, opgericht door het duo Luka Lagoone en Quincy Fortes. Met het aantrekken van bandleden Do Milder en Branko Valchev is het geluid van de band drastisch veranderd. Weg met de bedroom indie van debuut-EP Electric Heat. En hallo elementen van slowcore, shoegaze en noiserock, dat met mom & dad would be sad een eerste introductie bleek. Met een debuutplaat op komst, stond het vast dat de volgende track indruk moest maken. En zie daar: Old Hag, een vlammend slowcore epos vervormt tot regelrechte audiovisuele ervaring in onze Video van de Week!
Debuutplaat op komst
Het is een stijlverandering waar we hier bij NMTH volledig blij van worden overigens. De band trok voor debuut and I fell asleep forever (release 14 juni) naar het befaamde Far Out Sound Studio in Rotterdam. Ook shows in Rotown, De Zwarte Ruiter, Vera en V11 (als voorprogramma van slowcore pioniers Horse Jumper Of Love) wisten de sound meer en meer te slijpen. Het resultaat is Old Hag, met een video geregisseerd door Luka Lagoone zelf, die ook een groot deel van de vocalen voor rekening neemt. ‘’Old Hag is ontstaan uit mijn fascinatie voor dromen. Ik wist al dat ik een nummer wilde schrijven over dromen, maar na een diep gesprek met onze goede vriendin/VJ Rasmi over haar ervaringen met slaapverlamming, kreeg de tekst pas echt betekenis. Het bestaan van entiteiten die meerdere mensen van verschillende culturen hetzelfde ervaren in hun dromen fascineert me enorm. Tijdens dit gesprek kwam één van die entiteiten ter sprake: De ‘Old Hag’. Deze tekst gecombineerd met een gitaarpartij die ik alleen in mijn kamer geschreven heb (geïnspireerd door de muziek van Chelsea Wolfe en Broadcast), werd de basis voor dit nummer.”
Old Hag
Aldus Luka een verhaal met veel bochten en kronkels. En potverdorie, Old Hag komt eigenlijk al meteen lekker binnen: aan triphop grenzende midi effecten, gevolgd door hakkende noisy gitaarmuren, om vervolgens ook weer in rustieke slowcore te belanden. Acht minuten aan bedwelmende geluiden, psychedelische soundscapes die dreigend en tergend heen en weer zoeven, gepaard met hallucinante visuals. Het is een track van vele kleuren en stemmingen, maar het werkt vernuftig samen om te bouwen naar een zware climax. Eerst met hologige samenzang, vervolgens door een breakdown die zo op een oude Amenra of Cult of Luna plaat had kunnen staan. Dikke track hoor! Maak dus maar vlot kennis met L’orne, en bekijk Old Hag hier:
Old Hag van L’orne is tevens op Spotify te streamen. Blijf op de hoogte van de band en opkomende shows via Instagram en Facebook.
Nog geen reacties!
Er zijn nog geen reacties geplaatst.