Laster, foto Daan Paans

Laster – Andermans Mijne

Het is alweer even geleden, maar Het Wassen Oog, het Prophecy Productions debuut van Laster, heeft ons niet onberoerd gelaten. Ooit nog begonnen als blackmetalband, is het illustere Utrechtse trio uitgegroeid tot een van de spannendste en unieke heavy acts in Nederland. Atmosferische avantgarde metal, zo vrij en speels in diens benadering dat het een geheel eigen sound voortbrengt. Daar draagt de uiterlijke presentatie ook aan bij, want gehuld in maskers wordt menig liveshow alvast een hallucinante trip van Lynchiaanse proporties. Het is hoog tijd voor een nieuwe plaat, en die gebeden zijn verhoord: Andermans Mijne komt op 13 oktober via Prophecy Productions uit, en deze week is daar een allereerste single van uitgekomen. Kunstlicht toont de band opnieuw met een geheel eigen gezicht, inclusief een trippy clip verkozen tot Video van de Week.

En sodeknetter, dat is opnieuw weer een genre-bending kraker. Kunstlicht is een bondige track, die desondanks een hoop stijlen in een coherente verpakking is gegoten. Die dissonante black metal riffs gaan toch maar even heerlijk samen met die eigenaardige ritmische uitspattingen, elementen net zo spastisch heen en weer dansend als de bandleden in de video. Ook productioneel toont het Laster in een volgende fase. Opgenomen in thuisfront Catacomben Studio’s, met de drums in Warehouse 37, klinkt Laster scherper en voller dan ooit. Paar dit met een erg fraaie video en je hebt ons hier even reikhalzend uitkijkend naar Andersmans Mijne, nu te pre-orderen via Prophecy Productions. De Video van de Week zie je hier:

Kunstlicht is afkomstig van Andermans Mijne, de nieuwe langspeler die op 13 oktober verschijnt, en in diverse formats te pre-orderen is via de Prophecy webshop evenals Bandcamp. Tevens is de track te beluisteren via Spotify. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en InstagramDeel dit artikel