Het is alweer twee maanden terug dat Labasheeda het album Status Seeking uitbracht. Maar sindsdien heeft de band voor zover mogelijk in deze tijden niet stilgezeten. Het Haarlemse/Amsterdamse artpunk collectief bestaande uit zangeres/gitariste en violiste Saskia van der Giessen, gitarist Arne Wolfswinkel, bassiste Renato Cannavacciuol en drummer Jan Tromp deed gister nog een livestream in Studio Gonz, heeft er op 16 januari nog een gepland, en dropten gisteren ook nog eens hun nieuwste videoclip voor Infralight. Niet slecht dus, gezien twee eerder geplande shows door coronarestricties in het water vielen. De ludieke clip is dan ook verkozen tot Video van de Week, hier bij NMTH!  

Infralight zelf is een bondige track die een rammelend, old school postpunkgeluid laat horen. En dat past goed bij het diy aspect van de band: rauw en to the point. De track is dan ook een goede soundtrack voor de video, die ons een van de bandleden toont met een koffer in de hand om hem vervolgens ergens achter te laten.

De mysterieuze koffer met de al even mysterieuze inhoud dient als een MacGuffin, die van persoon tot persoon wordt doorgegeven en ons langs natgeregende straten en grimmige buurten brengt. Om het vervolgens tot de ontvanger, waarbij duidelijk wordt wat er al die tijd heeft ingezeten. Wat dat precies is, zie je in onze Video van de Week gemaakt door Magieke Jansen:

Infralight is afkomstig van het nieuwe album Status Seeking en is via Spotify te beluisteren. Tevens is de plaat op vinyl verkrijgbaar via Bandcamp.  Op 16 januari staat Labasheeda in De Groote Weiver, Wormerveer met een livestream

 Deel dit artikel