L.A. Sagne op Sniester 2021, foto Mia Weerdesteijn

Nederland is een nieuwe garagepunk rijker. Het Amsterdamse L.A. Sagne leerden we kennen middels een intensieve show op Sniester 2021, waarbij de Zwarte Ruiter het toneel werd van de in-your-face energie van de band bestaande uit Joost van Eck (bass), Lazlo Rogier (gitaar), Martin Brummelkamp (drums) en Tara Wilts (zang). Het moment is daar dan ook voor een allereerste single, en laten we die dan als eerste horen via NMTH HQ!

Op de feestbeest bakfiets met deze heren en dame. Bij de garagepunk van L.A. Sagne denk je al gauw aan bands als Cocaine Piss, Amyl & The Sniffers en oudgedienden als Dead Kennedy’s en The Ramones, omgevormd tot furieuze audiobommetjes. Zo ook bij Out of My Way, die in anderhalve minuut aan je voorbijraast. Tekstueel zeer treffend. Een keiharde middelvinger naar die lompe bakfietsen die de hele fietsbaan opeisen, met regels als ‘You think you van have it all, on your big fat cargo bicycle’. Dit inclusief een zeer amusante DIY video opgenomen in thuisstad Amsterdam, waarbij het viertal ongegeneerd de straten onveilig maakt met een bakfiets, al spelend en schreeuwend. Out Of My Way is afkomstig van een binnenkort te verschijnen langspeler, en zie je nu per direct hier:

Put Of My Way van L.A. Sagne is vandaag uitgekomen en te streamen via Spotify. Tevens staat de band 17 Juni in Kaffe ’t Hof Middelburg,
18 Juni in Slachthuis Haarlem en 28 Juni in Worm Rotterdam. Blijf op de hoogte van L.A. Sagne via Instagram



Deel dit artikel