De alt/stonerrockers van Karvel zetten het gas erop de laatste tijd. Eind 2021 kwamen ze met een nieuwe single Black Thorn, dit keer luiden ze een nieuw jaar in met Push Comes To Shove. De track is opgenomen in Okapi Recordings te Rotterdam, met een mixing door het Franse Sweetspot Mixing. En dat klinkt alvast vettig! Vandaag is daar dan eveneens een nieuwe video uit, hier op NMTH verkozen tot Video van de Week en als eerste te zien hieronder….

Waar vorige single Black Thorn een stuk vlotter uit de startblokken kwam, gaat er met Push Comes To Shove een paar versnellingen terug. Een meer stampende track, met sludgey grooves en een aangenaam dreunende gitaarriff. Tekstueel gaat het om frustraties jegens de staat van de wereld. Gevoelens van machteloosheid in een instabiele economie waar een huis kopen voor de elite is en we opgescheept zitten met klimaatverandering, waarmee miljardairs in fallusvormige raketten ons niet gaan redden. Dit uit zich ook in de video, waarin we onze generatie geestdodend zien zwoegen om de scherven op te rapen afgewisseld door performance shots van de band. Je bekijkt Push Comes To Shove per direct hier:

Push Comes To Shove is tevens op Spotify te horen. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en Instagram.Deel dit artikel