Hee Hee Shamone, foto Daantje Bons

Dat is nog eens een bandnaam die opvalt! Zowel Hee Hee als Shamone zijn uitspraken gepopulariseerd door The King of Pop in zijn hoogtijdagen, enkele jaren voordat we hem vooral kenden als vermoedelijke kinderlokker. Maar het Utrechtse Hee Hee Shamone laat iets heel anders horen, op een manier die Wacko Jacko flink wat backflips zal laten doen in zijn graf. Eigenzinnige groove metal geïnspireerd door de jaren 90, gebracht door een drietal veteranen uit vermaarde metalbands als Pleurisy, Shinigami en Doghouse Gallows. Denk aan de gefliptheid van een Helmet, de funkyness van een Bad Brains en de hakkende ritmes van een Prong. Tweede single Would U Care 2 Dance is nu hieronder te zien en te horen.

Dat Hee Hee Shamone ook niet de meest voor de hand liggende weg bewandelt, hoor je al meteen aan het begin. Een funky gitaarlick en Jos van Ooijen van dB’s gekleed in Elvispak en discobalhoed, om vervolgens met gestrekt been erin te gaan middels stop/start grooves en heerlijk brommende baslijnen, afgemaakt door het strakke spel van George Oosthoek (o.a. Mayan, Shinigami) op de drums. Geen typische metal thema’s ook, maar simpelweg teksten over zweten op de dansvloer en een nacht die jong is, ruw eruit gebruld door frontbaas Luciano Sirigu. Kortom, even heerlijk groovy de week breken op de woensdag met deze vervroegde Video van de Week:

Would U Care 2 Dance? van Hee Hee Shamone is vandaag uitgekomen en tevens te streamen via Spotify. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en InstagramDeel dit artikel