El Fatso

De Rotterdamse rockers van El Fatso laten er geen gras over groeien. In 2021 kwamen ze al met de EP Rock ‘N’ Roffa op de proppen, kort erna gevolgd door een liverelease van de Frequenzy Sessions. Maar anno 2022 is er alweer nieuwe muziek op komst. Vorige maand nog met de ludieke video van Do Or Dread, vandaag met de gloednieuwe single White Noise inclusief sfeervol geschoten clip. Bekijk de Video van de Week nu direct in de première…

We vergeten nogal eens dat El Fatso eigenlijk ook niet vies is van een beetje stonerrock. Hoewel de basis vaak in heerlijk groovy altrock zit, bewandeld White Noise een ander pad. Beginnend met een vlijmscherpe stonerriff is de track een erg lekkere stamper. Het tempo neemt een stapje terug, met een intrigerende leadgitaarlijn die om de zang heen springt, totdat het refrein het tempo omhoog gooit resulterend in een single die van begin tot eind beklijft. White Noise gaat over het worstelen met chronische ziekte, en is dan ook geïnspireerd door de drummer van El Fatso die lijdt aan tinnitus, en is op sfeervolle wijze geschoten door Ferry C. Alblas, die ook Do Or Dread deed. Hier te zien:

White Noise is vandaag uitgekomen en tevens via Spotify te streamen. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en Instagram.



Deel dit artikel