Edwin Danks is niet geheel een onbekende voor ons. Ze stonden met Who To Think About nog in een van onze eerste Bruut Nationaal Product selecties, afkomstig van destijds hun EP Perfect Storm. De band uit Alkmaar en Utrecht gefront door gitarist/zanger Robbin Doppenberg met bassist Remco Agg, drummer Richard Engel en toetsenist Jochem Lubbers in de gelederen, maken onvervalste bluesrock met een fuzzy twist. Denk hierbij aan de Hammondsound van Deep Purple, de garagey vibes van The White Stripes en de poppy songwriting van Foo Fighters. Kortom, het swingt en schuurt tegelijkertijd, en laten ze nu net een track uit hebben die die invloeden samen gooit. Life is de eerste single in een lange tijd, met een clip vandaag verkoren tot Video van de Week.

Life is dan ook een typische single eigenlijk. Een catchy, uptempo aftrap, bijgestaan door crunchy gitaarlijnen en heerlijk 70’s aandoende orgelpartijen. Dat het niet altijd serieus hoeft, is terug te zien in de clip. We zien de heren, strak in het pak, hakkend in de speeltuin op diverse plekken een teamdansje opvoeren. Het grijpt terug naar een van hun grote invloeden, Foo Fighters, die ook niet vies zijn van humoristische video’s. Life maakt deel uit van een opkomende reeks singles, die uiteindelijk een nieuwe EP zullen vormen. Dit is alvast een fijne fuzzy binnenkomer, check hem hier:

Life is tevens te vinden op Spotify, evenals hun debuut EP Perfect Storm. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en Instagram.Deel dit artikel