Doodseskader, foto Tom Roelofs

Man, wat blijft er toch toffe muziek uitkomen uit ons buurland België! Doodseskader hebben we al vaker langs zien komen op de site, en met recht. Want die sound van Doodseskader is toch echt even aardig uniek: sludge metal, grunge en hiphop vermengen zich tot een geheel die wonderwel werkt, geplukt uit de excentrieke muzikale kokers van Amenra-bassist Tim de Gieter (ook bekend van zijn Much Luv Studios) en Sigfried Burroughs (Kapitan Korsakov, Onmens). Na een verzengende debuut EP is er eindelijk een eerste langspeler op komst! Year One dropt op 18 november, maar daarvoor is de band 28 oktober te zien op Black Earth Festival. En tot die tijd kun je alvast genieten van nieuwe single Alive & Not Well, tevens met diens indrukwekkende clip verkozen tot Video van de Week. 

Eerder al hoorden we Still Haven’t Killed Myself, en ook deze nieuwe titel gooit het recht in je gezicht. Doodseskader deinst er niet voor terug je te confronteren met de onvermijdelijke schaduwkanten van het leven, maar met hun muziek bewijst het duo ook dat het leven genoeg te bieden heeft. Want verdomd, wat is Alive & Not Well toch een heerlijk smerige groover geworden! Giftige sludge metal die keihard pompt en stoot, met Tim die zijn bariton in de strijd gooit om enkele bars in elkaar te flowen, afgemaakt door de atmosferische vocalen van Sigfried. Gewoonweg verpletterend! Maar die video kan er ook wat van. Gecreëerd door artiest Anton Cla, zien we een reeks bizarre doch intrigerende taferelen, in vol detail in elkaar gezet. Erg fraai! Alive & Not Well is hieronder te horen, en de band is op 28 oktober ook te zien op Black Earth Festival. Tickets scoor je hier, want geloof ons maar: dit wil je niet missen! En Alive & Not Well ook niet, check hem hier:

Alive & Not Well is tevens op Spotify te streamen. De single is afkomstig van de plaat Year One die op 18 november verschijnt via Isolation Records en Evil Greed. Blijf op de hoogte van Doodseskader via Facebook en InstagramDeel dit artikel