Waar blijft de tijd? Het is alweer zes jaar geleden dat de thrashmaestro’s van Disquiet het fenomenale The Condemnation uitbracht, die hoge ogen scoorde wereldwijd. Sindsdien bracht de band in 2018 nog Designed To Violate uit, en stonden ze tevens garant voor een heerlijk vuig thrashfestijn tijdens het dB’s jubileumfestival. We weten allemaal hoe het er in 2020 en 2021 aan toe ging qua show, maar 6 mei 2022 is het zover: langverwachte opvolger Instigate To Annihilate komt uit, en daarvan is nieuwste single Destroyance nu te zien middels een erg fraaie clip, gekozen tot Video van de Week!

Of nou ja, fraai…niet helemaal. Hoewel we betreft het coronadebacle eindelijk de tunnel uit zijn (hopelijk blijvend), rommelt het nog steeds in de wereld. Oorlogen, nucleaire dreiging, natuurrampen, klimaatverandering: het zijn deze maatschappelijke problemen die het visuele thema vormen van Destroyance. Deels performance video, waarbij we de band een voorproefje van hun intensieve liveshow zien geven, afgewisseld door beelden van overstromingen, bosbranden en gasmasker, schuldbewust gadegeslagen door een televisiekijkende man. Muzikaal gezien borduurt de sound voort op de vorige platen: melodieuze thrash die tot het gaatje gaat, met gitaarspel van hoog niveau, opgefokte ritmes en het veelzijdige strottenhoofd van frontman Sean Maia. Een heerlijk thrashend totaalpakket dus, zorgvuldig geserveerd door een van de beste thrashbands van Nederland. Bekijk Destroyance nu via:

Destroyance is tevens op Spotify te beluisteren en afkomstig van opkomende plaat Instigate To Annihilate, die op 8 mei uitkomt via Soulseller Records, en alvast te preorden is via Bandcamp. Op 14 mei vindt er een releaseshow plaats in dB’s samen met Coffin Feeder en Black Rabbit, check het event voor meer info.  Deel dit artikel