Er zijn spannende dingen gaande in het Cirrus Minor kamp. Want hoewel corona alle shows tot een halt toeriep, waaronder ook Popronde, eindigde 2020 op een erg positieve noot voor het Groningse stonerrocktrio. Want Kevin Bos (gitaar/vocals), Bram Vink (bass/backup vocals) en Lars Spijkervet (drums/backup vocals) besloten via Voordekunst een crowdfunding op te zetten voor hun debuutplaat. Een goed idee zo blijkt, daar het doelbedrag precies is behaald. Extra goed nieuws nu er langzaamaan een einde komt aan de pandemie, met mogelijk in de tweede helft van het jaar weer wat livemogelijkheden. Zojuist heeft de band dan ook het eerste voorgerecht van het opkomende debuut gedeeld. En man, een blik op die zweterige, in één take geschoten liveopname van de single No Room For Healing is genoeg om ons doen te verlangen naar een tijd waarin we nog hutjemutje bij een rockshow stonden. Een uiterst geschikte keuze voor Video van de Week om die reden, nu hier te aanschouwen! 

En jawel, bij No Room For Healing is het eigenlijk direct aan. Een heerlijk fuzzy desertriff voert de boventoon, bijgestaan door vettig ingemengde drums en bas, die de gitaar heerlijk ondersteunen met dikke grooves. Voeg daarbij ook nog eens de rauwe vocalen van Kevin bij op, inclusief een sterk refrein met samenzang, en je hebt een knallende track om je vrijmibo mee te starten. De video zelf, geschoten door Floris Duijn, toont ons de band in De Suiker, een oude suikerfabriek in Groningen omgetoverd tot eventlocatie. In een onafgebroken shot opgenomen, zonder cuts, met als resultaat een clip die de intensiteit van een liveshow vernuftig illustreert, zweetdruppels en al. Erg fraai! No Room For Healing (Live at De Suiker) zie en hoor je via:

No Room For Healing is gemixt door drummer Lars Spijkervet, met een mastering door Peiter Kloos van The Void Studio. Tevens is de track te beluisteren via Spotify, en is Cirrus Minor morgen online te zien via Baroeg LiveDeel dit artikel