Vorig jaar gingen we goed op die debuut ep Milk van BUG, een verbluffend sterke 20 minuten aan punk, fuzz en altrock, waarbij flink wat invloeden in een coherent geheel werden gegoten. Het Amsterdamse trio bestaande uit Klaas Dijkstra op drums, Martijn Klippel op bas en gitarist/zanger Vincent de Bel heeft er sindsdien dan ook een paar toffe optredens op zitten, waaronder ook afgelopen woensdag op Eurosonic Noorderslag tijdens de Daily Indie showcase. Dat ze dus zowel in indie-contreien als in het alternative/punklandschap passen is nogmaals een bewijs van hun diverse sound.  Logisch dus dat de nieuwe clip van de track ‘Old News’ vandaag is verkozen tot Video van de Week, hier bij NMTH!

‘Old News’ is eveneens afkomstig van de Milk ep. Het is een heerlijke uptempo rocker waar eveneens het tegendraadse aspect van de band wordt belicht.  Niet alleen dankzij de distortion die steeds meer aan terrein wint, maar zelfs een haast dromerig middenstuk opbouwend naar een furieuze climax. De video zelf is ook niet mis en aangenaam hallucinant zelfs. ‘Old News’ toont ons aanvankelijk een blik in de energieke liveperformance van BUG, maar van een eenvoudige, statische opzet in een spierwitte studio, verzwelgt de video gaandeweg in een barrage aan psychedelische effecten en kleuren, de kijker tot het einde niet meer loslatend. Gaaf dus!

‘Old News’ komt van de ep Milk en is terug te vinden op Spotify. De video is geregisseerd door Kristian O. met visuals door Louiza Haloui. Blijf op de hoogte van BUG nieuwtjes en shows via hun Facebookpagina.Deel dit artikel