Doorpakken is het voor Beachdog, want na de dubbelsingle/7 inch EP Crawl In Pieces (goed voor een plekje in onze 10 favoriete EP’s van 2021), komt het nieuwe project met leden van wijlen John Coffey en Searching For Relief niet alleen met een verse videoclip, maar kondigen ze ook nog eens het debuutalbum aan. De neogrungers hebben nog niet hun uitverkochte releasefeestjes kunnen draaien door de lockdown, maar met een beetje geluk gaat daar gauw genoeg verandering in komen! Eerst maar eens die nieuwe single Dog, vandaag verkoren tot Video van de Week. 

Dit keer niet tussen de kroepoek overigens. Vorige maand hadden we de eer om Milk te debuteren, met een livesessie tussen de noedels van toko Amazing Oriental. Dit keer simpelweg een sfeervol geschoten performance video van een nummer dat simperlweg lekker rockt. Dog is een vernuftige neo-grunge 90’s throwback, heerlijk dreunend en ritmisch niet te versmaden, met een pakkend refrein om het af te maken. Een goede binnenkomer zo blijkt, daar Beachdog belooft dat het uiteindelijke debuut alle kanten op zal gaan, van orgelsolo’s tot zware breakdowns. Eigenlijk zoals we ook met de eerder dubbelsingle van Crawl In Pieces konden horen. Kortom, gewoon een erg lekkere track om je vrijmibo mee te starten. De debuutplaat van Beachdog zal op 29 april verschijnen via Snowstar Records en is alvast hier te preorderen. Tevens zal de bands in maart en april een reeks shows doen in het binnenland.

Dog van Beachdog is vandaag uitgekomen en afkomstig van de self-titled plaat Beachdog, uit op 29 april. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en InstagramDeel dit artikel