Na alle nieuwe muziek afgelopen vrijdag, vergaten we bijna de Video van de Week uit te kiezen. Daarom in de categorie ‘beter laat dan nooit’, komt de uitverkoren clip uit het hoge Noorden, van Friese bodem. En die is van de hand van An Autumn For Crippled Children, een bedrijvige band die in zo’n 10 jaar al aan de achtste langspeler zit. Eergisteren mochten we namelijk de nieuwste telg All Fell Silent, Everything Went Quiet verwelkomen, een album dat ons black metal met postrock en shoegaze-elementen serveert, aangenaam beklijvend en een etherische atmosfeer teweegbrengend. De track None More Pale is tegelijkertijd uitgebracht met een prachtige visualizer, perfect voor deze druilerige zondag en daarom ook met recht Video van de Week. 

Hard werken, veel albums uitbrengen en stukje bij beetje de sound vormgeven: het heeft ertoe geleid dat An Autumn For Crippled Children naam heeft gemaakt in de underground blackgaze scene, met een flinke handvol kwaliteitsalbums op zak. All Fell Silent, Everything Went Quiet, uitgebracht via Prosthetic Records, borduurt voort op de sound van voorganger The Light of September. En net als de eerder uitgebrachte single Water’s Edge, terug te horen in ons Bruut Nationaal Product, is None More Pale een track gekenmerkt door eigenzinnige arrangementen, beeldschone synths en onaardse screams. De video maakt het af, aangenaam grauw, artistiek en hypnotiserend:

All Fell Silent, Everything Went Quiet is uitgekomen op 1 mei 2020 en te bestellen via Holy Roar Records.Deel dit artikel