Tony Clifton op Popronde Nijmegen, foto Jan Lenting

Tony Clifton op Popronde Nijmegen, foto Jan Lenting

Bam! Daar zijn die gasten van Tony Clifton weer, niet voor niks geselecteerd natuurlijk door Suburban voor die talentpoule en door NMTH voor die 27-voudige Popronde-selectie. Zoals er ook een goede reden is dat ze meedoen aan de Popronde, zo zagen we al in onder meer Nijmegen en Apeldoorn. Die Haarlemse jongens doen in hun ‘vrije tijd’ ook leuke dingen, die gaan ook op vakantie, gaan skaten, naar het strand en… op Sleazefest spelen. Allemaal hele legitieme redenen om volledig naar de klote te gaan inderdaad, en dat snappen we, maar Tony Clifton onderscheidt zich van de doorsnee puber in Blanes, Bodrum of (god verhoede) op de Appelhof. Hoe dan?! Door van tevoren een camerapersoon te regelen, zodat je in ieder geval een grove indruk overhoudt van hoe jij en je publiek helemaal door het lint gaan.

Is leuk, in beperkt mate leerzaam en verrekte handig als je een videoclip wilt maken. We kunnen tenslotte niet bijna vier minuten kijken naar hoe de gitarist een maaltijd van croissant, nutella, ham, soepstengels en fisherman’s friend naar binnen werkt. De timing is ook weer zo vlekkeloos als de reputatie van Suburban Records (…) en zo is er een puike videoclip voor tweede single ‘Together’ en die zie je nu, hier op NMTH. In de woorden van de jongens: “Das genieten toch?”

Inderdaad. Live kun je dat ook nog wel even doen op de Popronde, te beginnen morgen in Tilburg (in Ruby’s) en zaterdag in Den Haag (De Zwarte Ruiter). Alle data onder de video:

TONY CLIFTON POPRONDE-DATA:
Tilburg: 13 okt – Ruby’s
Den Haag: 14 okt – Zwarte Ruiter
Venlo: 20 okt – De Splinter
Arnhem : 27 okt – Café Meijers
Sittard: 28 okt – Music Machine
Hoorn: 29 okt – Swaf
Emmen: 02 nov – Grote Kerk
Maastricht: 03 nov – Walkabout
Rotterdam: 04 nov – De Witte Aap
Alkmaar: 10 nov – Kowalski
Hilversum: 12 nov – The Skiff
Breda: 16 nov – De Mot
Oss: 18 nov – Lollipop
Meppel: 19 nov – De KanselDeel dit artikel