De corona-gekte blijft ons bezighouden, maar gelukkig blijft er goede muziek uitkomen. Daarom een videovrijdag vlak na de lunch, om de dag door te komen thuis. De afgelopen tijd kende weer wat moois, waaronder een nieuwe videoclip van The Desmonds met hun single Outcast, de terugkeer van Nederlandse horrormetaliconen Carach Angren met Monster, stonerrock uit de Zwolse underground met Taster en tot slot ook nog 2018 Roadburn sensatie Une Misère. Stort je dus maar even niet op het werk en laat je verblijden met 20 minuten aan heavy muziek.

THE DESMONDS – OUTCAST
De single kwam eerder al in ons Bruut Nationaal Product, maar nu is daar ook de videoclip van Outcast. Die toont ons frontman Rob Schoenmakers als een ware outcast, eenzaam zittend op een stoel tijdens een feestje, zichzelf onder smerend met lippenstift. Het nummer zelf is een heerlijk brutale garagerock track, met een pakkend refrein en aangenaam rammelende gitaarloopjes en ritmes. Check die video hier:

CARACH ANGREN – MONSTER
Langspeler nummertje 6(66) alweer voor de Nederlandse horrorhelden van Carach Angren. Met het toepasselijk getitelde Franckensteina Strataemontanus staat ons weer een knap staaltje duistere metal te wachten. En daarvan is Monster alvast een griezelige voorbode. Een midtempo stamper die wordt bijgestaan door een lyric video bestaande uit de lugubere artwork van visual artist Stefan Heilemann:

TASTER – PHANTOM LEAF
Rechtstreeks uit Zwolle komt Taster met de videoclip voor Phantom Leaf, afkomstig van de nieuwe ep Dear Space. Een korte research laat weten dat de band alweer 10 jaar geleden een single uitbracht in de vorm van Something To Rewind. Met de nieuwe ep, evenals het nummer Phantom Leaf, blijft de stijl nog steeds overeind: 90’s alternatieve rock met stonerinvloeden, met als interessante toevoeging een stemvervormer, wat de zang van frontman Frenk Smits een eigenaardige maar aangename robotische klank geeft. Aanschouw het in de nieuwe videoclip:

UNE MISÈRE – FALLEN EYES
Kleine jongens worden groot, zo ook met Une Misère. Twee jaar geleden ontpopten deze Denen zich tot de verrassing van Roadburn, toen ze na een vlammend optreden nog twee keer extra mochten aantreden in de Cul de Sac. Die situatie is inmiddels bijna ondenkbaar, dankzij het nieuwe album Sermon, een deal met Nuclear Blast en support bij enkele hele grote tours met onder andere Whitechapel, Lamb of God en As I Lay Dying. Nu is daar dan ook de nieuwe clip voor de intense track Fallen Eyes, met de band in een therapiesessie, al gauw uitmondend in een zweterige performance video. Het nummer zelf begint nog rustig met cleane vocalen, maar bouwt steeds meer op richting een doorbraak van blastbeats. Zwaarmoedig, maar oh zo lekker:Deel dit artikel