Video Store LeftoversVideo Store heet de tweede EP Leftovers af. In weerwil van de titel moeten we constateren dat de nieuwe nummers van de Rotterdammers zeker niet als liflafjes klinken. Te beginnen met single Turn Up The Lights, waarvoor de groep een vernuftige low-budget video in elkaar geplakt heeft, waarin we meteen weer geraakt worden door die stem. Is het Aart Steekelenburg (ex-Face Tomorrow en Malkovich) of Harm Haverman (oa ex-Razor Crusade, Modern Life Is War)? Zeker is dat de een klinkt als een raspende mix tussen Will Johnson (Centro-Matic) en Mark Lanegan en dat het samen met de meer cleane, complementaire vocalen van de ander uitstekend past bij de dwarse indierock met punk-attitude en noise-uitstapjes van Video Store.

Het is muziek met een fijne 90ies en 80ies vibe, gevat in ruwe, pakkende songs. De samenzang en kracht komen wat ons betreft het beste tot uiting in de gepassioneerde derde song Wig Split met het mantra-achtige refrein:
“You’re carrying the weight of the world…
Lean on
x3
You’re carrying the weight of the
You’re carrying the weight of the
You’re carrying the weight of the world”

Hooked. En ja dat is inderdaad de EP-hoes die je hier rechts ziet.

Pak eerst de video en daaronder nog wat tekst:

Wat we je verder moeten meegeven is dat Video Store binnenkort de studio op zoekt om een split op te nemen met ZERO ZERO ZERO, de nieuwe Utrechtse band met leden uit Tenement Kids, 16Down, Laternpoll en Dead Giveaway. En er staan in ieder geval twee shows vast:
– Wo 17 mei: met Screw Houston op Smokey Nights in Holy Smoke in Rotterdam (gratis toegang)
– Vr 26 mei: met Antillectual, Sealow en Wayfarer Youth op de Northcote showcase in Bilbelot, Dordrecht

Leftovers komt in tegenstelling tot de vorige EP (Demo uit 2016) niet uit bij White Russian Records, maar in eigen beheer. De EP is onder meer verkrijgbaar via iTunes, Bandcamp, Apple Music en Spotify:Deel dit artikel