zero zero zero-bannerHopla: Nederland is een nieuwe alternatieve rockband rijker. ZERO ZERO ZERO opereert vanuit Utrecht en herbergt (ex-)leden van de Utrechtse punk- goes rootsrockers Tenement Kids, de Zwolse rockers 16Down, de Achterhoekse skatepunkband Laternpoll en de Nijmeegs-Utrechtse punkband Dead Giveaway. Met de drang om liedjes te maken die naar eigen zeggen ‘uitgekleed en rauw zijn en doordrenkt met invloeden uit punkrock, powerpop en de alternatieve rock uit de jaren 80 en 90 (denk Dinosaur Jr., Knapsack, Jawbreaker, The Replacements)’ kwam de groep in 2016 samen.

Waarom is het dan nu tijd om je aan ZERO ZERO ZERO voor te stellen? Welnu; de band heeft het eerste nummer de online wereld ingesmeten. De track ‘If You Say I’m Okay’ is hieronder te luisteren en smaakt naar meer. Dat is er ook aangezien ze het nummer opnamen voor een Punkathon compilatie (luister onderaan): ‘een gestoorde marathon waarin negen bands in hetzelfde weekend elk drie uur de tijd kregen om twee tracks op te nemen in de Arnhemse studio Het Lab’. Meer goede en vlotte muziek dus, maar niet van ZERO ZERO ZERO, dat ‘If You Say I’m Okay’ vandaag uitbrengt als debuutsingle, inclusief psychedelische bewegende albumcover. Dat zien we voor het eerst en het is eigenlijk best een geslaagd plan, het devies is wel: ‘Niet te intensief naar staren, wel het geluid lekker hard zetten’.

ZERO ZERO ZERO duikt binnenkort opnieuw de studio in om een split op te nemen met Video Store, de fijne band met ex-leden van Face Tomorrow, Malkovich, GOLD en Modern Life Is War die we al eens eerder aan je voorstelden.

ZERO ZERO ZERO “If You Say I’m Okay” from Roy Terhorst on Vimeo.

De Punkathon compilatie:Deel dit artikel