DeWolff, Scumbash 2016 // Foto: Sandra Grootenboer

DeWolff, Scumbash 2016 // Foto: Sandra Grootenboer

DeWolff, Scumbash 2016 // Foto: Sandra Grootenboer

DeWolff, Scumbash 2016 // Foto: Sandra Grootenboer

Drukke tijden voor DeWolff dat begin februari de plaat Roux-Ga-Roux uitbracht, die presenteerde in een uitverkochte Paradiso en vervolgens live weer aan de bak moest. Bijvoorbeeld op het Scumbash festival in Rotterdam. Never Mind The Hype volgde de bluesrockband vanaf de binnenkomst in de Van Nellefabriek en zo het podium op. Tussendoor konden Robin Piso en Luka en Pablo van de Poel mooi vertellen over opnemen in de eigen studio in Utrecht, het grote avontuur van analoog opnemen met nieuwe/vintage gear, de invloeden op Roux-Ga-Roux en en hoe DeWolff dankzij een nieuw boekingskantoor veel gaat spelen, onder meer als voorprogramma van Deep Purple in Duitsland! Op 23 juli gaat dat gebeuren in de KönigPALAST in Krefeld.

Drummer Luka van de Poel vertelt hoe DeWolff op dat zesde studio-album meer los is gegaan met de structuren van nummers. Het moest vooral niet te standaard couplet-refrein worden. “Zo zijn nummers langer geworden, is er meer ruimte gekomen voor space- en psychedelische stukken.” Opvallend is dat er op deze plaat een grotere rol voor soul is weggelegd. “Dat is doorgesijpeld, omdat we veel naar oude muziek luisterden.”

DeWolff verkocht twee weken voor de presentatie zomaar de Paradiso uit, een noviteit in de toch al bijna tienjarige geschiedenis van de band. Andere gitaarbands als John Coffey en Birth Of Joy met PAUW gingen ze voor. Voelt DeWolff zich onderdeel van een nieuwe golf gitaarbands? Luka: “Toen wij begonnen in 2007 was er maar een handjevol rockbands, dat is nu helemaal opgebloeid. Heel bijzonder dat mensen weer échte muziek zijn gaan waarderen, échte bands die op het podium stekkers inpluggen en gaan spelen.” Broer Pablo valt bij: “Ik denk dat mensen synthetische ehm… kutmuziek zat zijn en weer echte muziek willen horen met gitaren, drums en wat al niet meer. Door mensen gemaakt, in plaats van door de computer.”Kijk de hele reportage hieronder. Lees ook de recensie van Roux-Ga-Roux en het verslag van Scumbash.Deel dit artikel