Rectum Raiders, foto Tijs van Leur

Rectum Raiders, foto Tijs van Leur

Heel herkenbaar: even lekker croissantjes halen bij de bakker. Maar na vandaag niet meer dus he. Na deze video van de Rectum Raiders zit er voor altijd een luchtje aan je gang naar de ‘boulanger’. Nee, niet wat je zou denken als je aan de Nijmeegse band en hun komkommers denkt: ‘no baguettes were harmed during the making of this video’. Croissants daarentegen… Je moet meer denken richting – mooie kerstgedachte ook – Jezus, die het brood uitdeelt en uitnodigt van zijn lichaam te eten. Of de Franse apocalyptische film Delicatessen, waarin een slager sollicitanten vermoordt om hun vlees te verkopen. Maar dan anders, en niet minder tot de verbeelding sprekend, in deze grimmige, intrigerende video van Theo.

Boulanger komt niet volslagen uit de lucht vallen. We kennen het nummer al van het zelfgetitelde debuutalbum dat dit jaar verscheen via Suburban Records. De derde single is nu ook los uitgebracht via de bekende platformen.

LIVE:
Ook live knalt Rectum Raiders het jaar uit. Althans, ze zijn morgen (30 december) te zien als onderdeel van Spinvis’ programma (jaarlijks terugkerende kroniek) We Vieren Het Toch in TivoliVredenburg. We wisten al hoe knallend ze het nieuwe jaar beginnen: door geile gitaarlicks, retestrakke metal en komkommers op het uitslaande vuur te gooien in de Benzinebar. Donderdag 18 januari dus op de NMTH x SOZ x TapeTown Eurosonic showcase Fuel The Fire, met 8 bands en gratis toegang! Benieuwd of ze croissants of petit-fours meenemen.Deel dit artikel