Attentie voor een bijzondere Belgische band en een bijzondere video. Of Blood And Mercury houdt hier op NMTH de allereerste video ten doop. Het betreft een clip van Strangers, het eerste nummer van de zelfgetitelde EP waarmee de Brusselaars in februari al in het oor sprongen. Bij beluistering moeten we meteen aan de beginfase van, het eveneens Belgische, Hooverphonic denken: filmische, duistere triphop, bij vlagen dreigend en openend naar een weidser geluid. Spannend spul dus en daarbij is nu een passende video geschoten door ene I.G. en wel in een zandverstuiving, die ons sterk doet denken aan de fraaie heidegebieden in het Gooi.

De EP gaat nog wat breder dan Strangers en is in z’n geheel te beluisteren en verkrijgen op de Bandcamp-site:

Of Blood And Mercury bestaat uit kernleden Michelle Nocon (zang, ex-Bathsheba) en Olivier Lomer Wilbers (gitarist/toetsenist, bekend van Enthroned/Emptiness). Live wordt het Brusselse darkambient- en trippop-project geruggensteund door drummer Jonas Sanders van Pro-Pain en bassist David Alexandre Parquier, die met zijn Luminance ook in darkwave en ambient specialiseer. Dat is me nogal een verzameling muzikanten en het is dan ook niet verwonderlijk dat fijnproeverslabel Consouling Sounds al ingestapt is. Consouling zal het debuutalbum van de Belgen uitbrengen in april 2020. Daarop staan dan naast de, “licht getweakede”, drie nummers van de EP nog eens zeven songs.

Op de eerste boekingen is het nog even geduld hebben, maar Michelle Nocon (die met sludgers Bathsheba op de NMTH-stage van Roadburn 2017 stond) laat doorschemeren dat ons ook op dat livevlak het nodige te wachten staat. We zijn oprecht benieuwd! Voor nu is het genieten met Strangers:Deel dit artikel