Monkey JuiceStonergrunge, noise en post-metal uit Waasland voor je bakkes deze morgen. Dat is een regio in Vlaanderen ja, en daarmee is Monkey Juice goed voor de vierde Belgische new music post op rij. Onder het motto: ‘leuker kunnen we het niet maken, wel bruter en Belgischer’ presenteren we je vandaag namens het viertal de video van The Abject. Het nummer staat op de aankomende single die 24 maart moet uitkomen en wel samen met Refuse/Happy als dubbelsingle op cassette (“want blijkbaar zijn we hipsters”).

Het nummer is door het viertal Odiel Oosterlinck, Glenn Apers, Charlie Buyse en Bram Van den Eeckhout opgenomen in de Much Luv Studio van Tim De Gieter, die ook voor de productie en de mix tekende. En wiens naam je recent tegenkwam op NMTH als frontman van Every Stranger Looks Like You (interview met de Eurosonic-klant hier). Lekker hoor hoe dat nummer ook vocaal tot hevige ontlading komt op tweederde.

De videoclip is wel een verhaal apart, geschreven en mede geregisseerd door Vincent Van Nauw (met Mattijs Stremes). Die behandelt een epileptische aanval, iets dat Van Nauw zelf onderging tijdens het schieten van de clip, en waarbij de bandleden niet wisten wat ze moesten doen. Hij beschrijft wat er gebeurde:
“Gevangen in je eigen geest, dat is epilepsie. Voelen hoe de wereld om je heen verandert. Bang worden omdat je voelt hoe je valt in een gat tussen droom en realiteit. Je lichaam ervaart één realiteit, terwijl je hoofd verblijft in een schaduwrealiteit. Dan wordt alles zwart. Ik val. Als ik weer wakker word ben ik verward en fysiek gebroken. Dit kan de hele dag gebeuren.”

Uitgebreide beschrijving en handleiding ‘wat te doen bij een epileptische aanval vind je onder de video op YouTubeDeel dit artikel