JellephantUitermate relaxede binnenkomer op deze toch al zeer naar de lente neigende, stralende dag: de video van Jellephant. De jonge Arnhemse band presenteert met Fungus Palace, ‘een lied over het gebrek aan behoefte als je elkaar maar hebt – ook al woon je in een “schimmelpaleis”‘. De video is geschoten door Puck Ingen Housz, die onder meer LED-lampen in slowmotion inzette. Muzikaal hangen we in een benevelde Black Lips-vibe: niet veel aan de hand vandaag, we vervelen ons de pleuris, maar he; het weer is wel erg chill, we hangen met z’n allen in een speeltuin en we draaien de ene jonko na de andere. Dat gevoel. Heerlijk.

Fungus Palace is het eerste geluid van het album Spoon Dreams Nothing, waarop de Gelderse band belooft ‘dat de gruizige fuzzgitaren, de semi-psychedelische tremolo-muren, de echoënde zang en de verslavende gitaarloopjes absoluut de hoofdingrediënten blijven’, maar dat het geheel ‘dynamischer en meer uitgesponnen is dan het vorige werk’. De plaat komt 18 maart uit.

Meer 60ies psychedelica van de Arnhemmers? Dat kan, want de YouTube playthrough-functie gooide meteen nog een albumtrack op op ons en ‘Yesterday I was afraid I’d wake up in a Smiths song’ is ook smullen. De timing is sowieso goed, want het is de dag voor Donnerwetter Day (je weet wel, die enorme fissa die Donnerwetter een dag lang in Luxor Live, Arnhem gooit) en daar speelt Jellephant. Ongeduld is een schone zaak en je kunt de jonge band vanavond ook al aan het werk zien als Jellephant & The Phantoms in de Mezz, Breda speelt met The Glücks.
Deel dit artikel