Het is al even geleden dat we ons met video bezighielden, onze uitgebreide reportages voor Roadburn daargelaten. Maar het werd weer eens tijd om ons Youtube-kanaal nieuw leven in te blazen! Dus toen we in de week van Complexity Fest (review hier) werden benaderd voor een interview met de Deense progmaestro’s van Cold Night For Alligators besloten we het erop te wagen. Fotograaf/cameraman Kamil Parzychowski en hoofdredacteur haalden hun filmaccessoires uit het stof en trokken op zaterdag 15 februari voor een openhartig gesprek met zanger Johan Pedersen en Nikolaj Lauszus. Met deze heren spraken we over hun eerste show op Nederlandse bodem, de groeiende Deense metalscene en hun toevoeging aan de Complexity line-up.

Camerawerk: Kamil Parzychowski a.k.a. The Buried Herald / Videomontage en presentatie: Merijn Siben

Misschien doet Cold Night For Alligators uit Kopenhagen nog niet direct een belletje rinkelen, maar gezien ze al flink wat naam hebben gemaakt in thuisland Denemarken, zal het niet lang duren voordat ze zich vaker buiten de landsgrenzen begeven. De band, bestaande uit gitaristen Roar Jakonsen en Kristoffer Jessen, frontman Johan Pedersen, drummer Nikolaj Lauszus en bassist Christian Minch, staat bekend om zijn emotionele progressieve metal, waarbij invloeden uit emo, hardcore en zelfs een vleugje jazz worden toegevoegd. Het leidde al gauw tot twee ep’s (Singular Patterns en Ulterior Motives) en inmiddels ook twee hevige langspelers, waarvan laatste werkstuk Fervor in 2018 uitkwam. Verrassend dus dat de heren pas op 15 februari voor het eerst in Nederland speelden, maar wel meteen op een hele goede: Complexity Fest te Patronaat Haarlem. Goed moment dus voor een interview backstage, over de Deense metalscene, de invloed van Tesseract en hun stageshow. Met gepaste trots, presenteren we je het NMTH Field Report met Cold Night For Alligators, hieronder te zien:

Dit interview is geschoten op 15 februari 2020 in poppodium Patronaat te Haarlem, tijdens Complexity Fest en is gefilmd door Kamil Parzychowski. Videomontage en presentatie door Merijn Siben.Deel dit artikel